Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Co se u nás letos začne stavět?

Opět po nějaké době přinášíme ve STOPu informace o připravovaných stavbách na území naší městské části. V rozvojových oblastech, mezi které Praha 13 bezpochyby patří, vznikají stavby průběžně. Některé se dokončují, např. Metronom Business center v Nových Butovicích, sousední projekt Smart byty finišuje a v plném proudu je od loňska výstavba nájemního bytového domu na volném prostranství u stanice  metra Luka. Nepřetržitě se staví také v oblasti tzv. Západního Města na západ od Jeremiášovy ulice. Dva projekty, jejichž výstavba bude zahájena v letošním roce, vám nyní představíme.

Bytový dům Triangl

Společnost Urban Developers and Investors, s.r.o., zahájí v prvním čtvrtletí 2016 výstavbu Bytového domu Triangl na pozemku přiléhajícímu k Jeremiášově ulici u křižovatky s ulicí Holýšovskou. Dům plní funkci bydlení s parkováním a také komerční. Bude mít tři podzemní a deset nadzemních podlaží, ve kterých vznikne celkem 112 bytů o dispozicích 1+kk až 5+kk. Většina bytů bude mít balkon nebo terasu a projekt nabízí také bezbariérové byty. Kromě bytů se v objektu nachází i komerční prostory a tři podzemní podlaží s garážemi a sklepy. Do bytové části povede bezbariérový hlavní vstup, hlavní schodiště a vstupní hala se dvěma výtahy, které jedou do bytových podlaží i podzemních garáží. Dobrou dopravní dostupnost zajistí necelých 9 minut vzdálená stanice metra Luka. Lze také využít autobusovou dopravu ze stanic Vackova, Luka, anebo Amforová. Řidičům osobních automobilů usnadní cestování Jeremiášova ulice a nájezd na Pražský okruh. Stavební práce mají být zahájeny na přelomu února a března 2016. Již před zahájením stavby vzbudil projekt zájem a podle slov developera jsou již první byty prodány. Dokončení celé stavby se předpokládá v posledním čtvrtletí roku 2017.

Britská čtvrť – rodinné domy, II. etapa

Česká společnost Finep začne letos v prostoru Západního Města stavět 28 nových rodinných domů. Na březen je naplánováno zahájení jejich prodeje. Jde o 16 dvojdomů a 12 řadových domů. Rodinné domy s výměrami od 138 do 166 m2 nabídnou svým novým obyvatelům moderně řešené interiéry o velikostech 4+kk nebo 5+kk. Po dohodě s developerem lze u těchto rodinných domů realizovat interiérové změny dle individuálních přání klientů. Ke každému domu patří i dostatečně velká zahrada pro hry, zábavu i odpočinek. Součástí je také garáž a další parkovací místo před domem pro bezproblémové parkování motorizovaných členů rodiny. Tato II. etapa navazuje na úspěšnou právě dokončovanou první etapu výstavby rodinných domů, do kterých se v květnu 2016 začnou stěhovat první obyvatelé. Projekt výstavby rodinných domů je součástí výstavby Britské čtvrti na Západním Městě. Společnost Finep chce propojit obytná místa pro rodinný život s parky, odpočinkovými zónami, náměstím a službami a též i s prostorem, ve kterém mohou obyvatelé lokality pracovat. Výhodou tohoto místa je výborná dopravní obslužnost – napojení na okružní Jeremiášovu ulici, snadné připojení na Pražský okruh i velmi malá vzdálenost k přímému vstupu do stanice metra Stodůlky a k autobusové zastávce.

Připravil Samuel Truschka