Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Anglické dílničky

Zhruba sto padesát žáků 1. stupně ZŠ Bronzová se v prosinci zapojilo do vánočních anglických dílniček (Christmas Workshops), které připravily paní učitelky Reitingerová a Birková. Obrovský zájem žáků nás mile překvapil, ale z organizačních a hygienických důvodů, jsme musely děti rozdělit do menších skupinek a zkrátit časovou dotaci, aby se mohly všechny zúčastnit.
První den, kdy byla účast největší, probíhaly dílny pro děti 1. a 2. tříd. Na jednotlivých stanovištích žáci vyráběli vánoční stromeček z papíru přilepený na špejli, sněhuláka nebo skládali puzzle. Veškeré informace a návod byly pouze v anglickém jazyce.
Druhý den se dílen účastnily děti 3. – 5. tříd. Ty podle anglických instrukcí vyráběly vánoční přání, ozdobu z papíru, na dalším stanovišti vyplňovaly ve skupince křížovku na téma Vánoce a na posledním spojovaly obrázky s anglickými slovíčky.
Jsme moc rády, že jsme mohly tuto akci pro děti uskutečnit a alespoň trochu odlehčit situaci dnešní doby. Dodnes máme na akci, kterou jsme dětem zpříjemnily nepříznivou situaci dnešních dnů, jenom pozitivní odezvy – jak od dětí, tak od rodičů. Další anglické dílny na sebe určitě nenechají dlouho čekat.

Pavlína Tomsová