Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Obrázky se vzkazem aneb Děti kreslí seniorům

Městská část připravila projektovou aktivitu Obrázky se vzkazem aneb Děti kreslí seniorům. Radnice pořídila sady výtvarných potřeb pro tři a půl tisíce žáků prvního stupně všech deseti základních škol. Distribuce výtvarných potřeb do škol začala začátkem roku.
Děti mají za úkol namalovat obrázky se vzkazy pro babičky a dědečky ve svých rodinách, ale i pro seniory, kteří žijí například v Domově pro seniory Zity Kabátové, ve Středisku sociálních služeb Prahy 13...

Městská část Praha 13 vloni získala v soutěži Obec přátelská rodině a seniorům v kategorii měst a obcí nad padesát tisíc obyvatel první místo spojené s neinvestiční dotací. Soutěž, do které se Praha 13 zapojila poprvé, vyhlašuje každoročně Ministerstvo práce a sociálních věcí. Získané finanční prostředky byly určeny na prorodinné aktivity, např. Dny zdraví Prahy 13; Mezigenerační hry – Jsme akční/mezigenerační; Butovický rohlík; Prorodinná opatření předškolního oddělení DDM Stodůlky; v Klubu Kulička a Obrázky se vzkazem aneb Děti kreslí seniorům.

„Dlouhodobě velmi dobrá práce v sociální oblasti přinesla naší městské části finanční prostředky, které opět investujeme do projektů, které pomáhají našim obyvatelům. Aktivita Obrázky se vzkazem spočívá v mezigeneračním propojení dětí a seniorů v době koronavirové pandemie. Věřím, že právě v současné době tvořivé aktivity přinesou dětem smysluplně strávený čas a našim starším spoluobčanům radost a úsměv na tváři. Městská část za tímto účelem zakoupila ze získané dotace výtvarné potřeby pro 3 562 žáků prvního stupně z deseti zřizovaných základních škol,“ informoval starosta David Vodrážka.

Lucie Steinerová