Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Cenné kovy z MČR a bronzový úspěch na MS v Pole Art 2022

Barbora Čaloudová na MS Pole Art 2022

Necelý měsíc poté, co společně vybojovaly zlaté medaile na Mistrovství světa v Pole Sport v kategorii Dvojic 10 – 14 let, se Barbora a Ester z Prahy 13 představily na Czech Pole Art – mistrovství ČR v pole dance s uměleckým zaměřením, které proběhlo o víkendu 26. a 27. listopadu 2022 v Berouně. Nyní už ne bok po boku, ale každá sama za sebe se svým sólovým vystoupením.
Na přípravu měly extrémně málo času vzhledem k náročným tréninkům ve dvojici, přesto se oběma podařilo z Czech Pole Art získat cenný kov. V kategorii Junioři A Profi/Elite se na prvním místě umístila Ester Prokopová a na třetí příčce Barbora Čaloudová.
Zatímco Ester hned po soutěži odjížděla na taneční Mistrovství světa do Slovinska, Barbora se ziskem bronzové medaile z ČR kvalifikovala na Mistrovství světa v Pole Art, které proběhlo hned následující víkend 3. a 4. prosince 2022 v Itálii. Zde startovala mezi dvanácti elitními soutěžícími z celého světa a jako poslední v pořadí uzavírala svou kategorii. Za její procítěný výkon ji porota ocenila bronzovou medailí a Barbora tak skvěle uzavřela svou letošní sezonu na stupních vítězů.

Daniela Čaloudová