Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Scioškola Praha 13

Dobrý den, jmenuji se Matěj Starosta a rád bych vám představil Scioškolu Praha 13, do které chodím. Scioškola se mi líbí, protože tam nedostáváme známky, ale jen slovní hodnocení, a protože si všichni tykáme. Učíme se tak, že nějaké hodiny máme určené, co se budeme učit a nějaké hodiny se můžeme učit, co chceme. Ve středy máme projektové dny. Tyto dny pracujeme na tématu, které si můžeme vybrat, a potom ho prezentujeme na konferenčním dnu, na který mohou přijít i rodiče. Projektové období trvá pět týdnů.
Další zajímavostí jsou koleje. Koleje máme po celý rok, můžeme si vybrat do jaké koleje budeme chodit. Já chodím na kolej Časopis, kde děláme časopisy. Ve středu 14. prosince kolej Jarmark a PR připravily vánoční jarmark, při tom jim pomáhala celá škola. Kolej Časopis prodávala Sciopis, kolej 3D prodávala vytisknuté výrobky atd. Jestli uvažujete, že by vaše děti chodily do Scioškoly Praha 13, mohou jít na zkoušku úplně zdarma. Když jsem byl na zkoušce, tak jsem chtěl rovnou přestoupit. Ve Scioškole Praha 13 máme stále volná místa pro prvňáčky.
V únoru nás čeká Den otevřených dveří 9. února od 10.30 do 17 hodin a Beseda se zakladatelem Scioškol Ondřejem Štefflem 22. února od 18 hodin. K oběma akcím najdete bližší info na webu a FB školy.

Matěj Starosta, 4. třída