Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kurzy jógy pro děti a teenagery

Jógové studio Peace Yoga, které se nachází přímo na metru B Hůrka, otevírá pro 2. pololetí školního roku nové kurzy pro děti (cca 6–12 let) a dospívající (cca 13–19 let). Kurzy jsou vypsány od února do června a lze na ně čerpat příspěvek z projektu Aktivní město. Více informací najdete na: (https://aktivnimesto.cz/).

Jóga pro děti učí nejenom řádnému držení těla, zapojování svalů, ale i správnému dýchání a podporuje imunitu. Pomáhá i ve škole tak, že zlepšuje soustředění, podporuje pevnou vůli a pomáhá zvládat stresové situace, zklidňuje zejména hyperaktivní děti. Lekce jógy pro děti je vždy v úterý od 16.00.

Jóga pro teenagery pomáhá dospívajícím na fyzické úrovni tím, že napravuje důsledky sezení ve škole, u počítačů a mobilních telefonů, ale v mnohém napomáhá k lepšímu zvládnutí tohoto náročného období i v mentální a emoční rovině. Lekce jógy pro tuto věkovou skupinu nabízí bezpečný prostor pro pohyb, který přináší radost a uvolněnou atmosféru bez soutěživosti a porovnávání. Benefitem je tedy nejen posílení svalového tonusu a imunity a zvýšení ohebnosti a síly, ale hlavně zjemnění vnímání vlastního těla, sebeláska a sebepřijetí, budování sebevědomí a vnitřní stability. Lekce jógy pro teenagery je vždy ve čtvrtek od 17.00.


Na kurzy můžete své děti přihlásit v našem rezervačním systému: https://peaceyoga.isportsystem.cz/. Jakékoliv otázky nám napište e-mailem na info@peaceyoga.cz. Informace o nás i kurzech naleznete na webových stránkách www.peaceyoga.cz nebo na facebooku a instagramu @peaceyogastudiohurka. 

Petra Kubrová