Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Letem světem s pohledem

Každá země a každý národ má své zvyklosti, nezaměnitelné atributy, kulturní či historické památky a také přírodní krásy. Příroda dokáže vyčarovat neuvěřitelné úkazy, které okouzlí nejedno oko. Na naší planetě existuje tisíce zázraků. 

V rámci projektu Letem světem (6.-22. 12. 2023) se děti v kroužcích a klubech DDM Stodůlky s některými úžasnými úkazy světa pod vedením lektorů seznamovaly a poznaly tak zajímavá místa i země, odkud pocházeli/pochází někteří účastníci kroužků. Lektoři si připravili ve svých lekcích pro děti různé aktivity na dané téma díky motivační a informační brožurce, celkem se aktivit zúčastnilo 612 dětí. 

Děti se mohly zapojit i do výtvarné soutěže. Malované a kreslené pohlednice přineslo celkem 129 dětí, z toho 35 předškoláků, 42 dětí 6-9 let a 52 dětí 10-17 let. Všechny pohledy byly slosovány a 15 výherců obdrželo diplom a knihu. 

Aktivita proběhla v rámci projektu Společná adresa - Praha 13 zaměřeného na integraci držitelů dočasné ochrany spolufinancovaného Ministerstvem vnitra ČR, MČ Praha 13 a hl. městem Praha. 

Zdeňka Hiřmanová