Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program Klubu Mlejn

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

DIVADLO

Pátek 2. 2. 19.30 Johana Panenková: Skeleton Woman

Multimediální taneční inscenace inspirované inuitskou legendou o Skeleton Woman (jak ji vypráví Clarissa Pinkola Estés v knize Ženy, které běhaly s vlky).

Neděle 18. 2. 17.00 Divadlo D13: Laurent Baffie: Tik Tik

veřejná generálka, vstup zdarma

MUDr. Stern je světově uznávaný psychiatr na choroby obsedantní neurózy neboli tiků. Ve Francii, kam se právě chystá, tak ordinuje jen velice zřídka. V předsálí jeho ordinace čeká šest pacientů. Slavný psychiatr ale nikde. Jeho letadlo má ve Frankfurtu zpoždění. Pacienti, pronásledovaní svou chorobou a nekontrolovatelnými „tiky“, se snaží zahnat nudu, povídají si spolu, navzájem se seznamují, hrají Monopoly, dokonce se sami pokoušejí o skupinovou terapii.

Čtvrtek 22. 2. 19.30 Agentura Familie: Amanda Sthersová a Morgan Spillemaecker: Rodinná porada

V každé rodině existují nějaké problémy a je celkem běžné, že to mezigeneračně může skřípat. V případě této originální, trochu černé francouzské komedie však tři dospělé děti řeší neshody se svou autoritativní matkou velice svérázným způsobem – při společné večeři se rozhodnou ne zcela ideální vztahy vyřešit jednou provždy. Večeře se tak změní v časovanou bombu a koktejl, který se podává, může být pro někoho poslední…

PRO DĚTI

Neděle 4. a 24. 2. 15.00 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Láká vás vyzkoušet si závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglovátky, jako jsou kruhy, míčky a kuželky, nebo vás zajímá balanc na kouli, válci či rola-bolu? Pak je tento cirkusový workshop právě pro vás. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři.

JINÉ

Čtvrtek 1. 2. 17.00 a 19.00 

Pololetní vystoupení pohybového a tanečního centra Martina

Úterý 6. 2. 14.00 

Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata.

První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připraveno posezení u kávy doplněné o přednášku nebo diskusi na aktuální téma.

Neděle 11. 2. Masopustní hody a taneční zábava

Spolkový dům, dobrovolné vstupné

Úterý 13. 2. 17.00 Masopustní průvod masek s Lučinkou

Připojte se k oslavám masopustu! Průvod vedený tanečníky z Folklorního souboru Lučinka, chůdaři a muzikanty se v 17 hodin vydá z Centrálního parku (hřiště u sovičky) do Mlejna. Malé i velké maškary, které jsou v průvodu vítány, čekají čtyři zastavení věnovaná masopustním tradicím. Na posledním z nich, v teple a suchu na hlavním sále KD Mlejn, se společně naučíme masopustní taneček a oceníme nejlepší masky. Oslavy zakončí závěrečné taneční pásmo v podání FS Lučinka a symbolické pochování basy. 

Od 15 hodin bude v DDM Stodůlky probíhat výtvarná dílna, kde si můžete masku vyrobit a před 17. hodinou se společně přesunout na místo začátku průvodu.

PŘIPRAVUJEME NA BŘEZEN

Pátek až neděle 1.-3. 3. KUK

KUK se vrací do Mlejna! Prvním český multižánrový projekt, který cílí především na návštěvníky ve věku od 10 měsíců do 3 let, nabízí rodinám s malými dětmi smysluplný program s vysokou uměleckou úrovní, nekomerční alternativu kvalitní dětské zábavy i inspirativní divadelní přehlídku. Nabitý program od herny přes divadelní představení až po pohybové workshopy na míru pro naše nejmenší návštěvníky.

Pátek 15. 3. 19.30 Koncert Jiří Pavlica & HRADIŠŤAN


Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.