Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pečená žebírka v medovém chilli

Pečená žebírka v medovém chilli

Suroviny: 400 g masitých vepřových žebírek, lžička soli, lžička drceného kmínu, 2 lžičky medu, 1 chilli paprička, lžíce chilli omáčky, lžíce česnekového dipu

Postup: Žebírka nařežeme ostrým nožem na kousky asi po 8 – 10ti cm mezi krajními kostmi. Připravené kousky žebírek osolíme a rozložíme v pekáči. Podlijeme vodou, tak aby se během pečení nevypekla (asi do výše 1 cm) a v zakrytém pekáči pečeme na 220 °C 1,5 hodiny. V zakrytém pekáči necháme v troubě 30 minut odstát. Zatím jemně nasekáme chilli papričku a smícháme s medem. Odkryjeme, potřeme medovým chilli a na 200 °C pečeme ještě 15 minut do zlato-křupava. Podáváme s česnekovým dipem, mexickou chilli omáčkou a čerstvým chlebem nebo vařeným bramborem. Doporučujeme zapít, některým z našich pivních speciálů. Dobrou chuť!

Tuto chloubu trpělivosti nabízí Restaurace K Zahrádkám, K Zahrádkám 21a, Stodůlky.
Otevřeno denně od 11 do 23 hod. Kontakt: tel. 702 028 159, www.kzahradkam.cz.