Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Dne 7. srpna se na naše oddělení dostavila žena a sdělila, že 29. července odeslala na účet poskytovatele půjčky, kterého si našla na internetu, požadovaných 6 000 Kč jako první splátku půjčky 50 000 Kč, kterou měla následně obdržet. Samozřejmě dodnes tuto částku nemá a údajný poskytovatel půjčky s ní od té doby nekomunikuje. Nejedná se o první takto provedený podvod.
     
  • Dne 7. srpna v 5.14 hod. byla hlídka policie přivolána do bytu na Velké Ohradě, kde se malé dítě vyklánělo z okna a volalo svou matku. Na místě bylo zjištěno, že matka dítě zanechala spící v bytě kolem 22. hodiny a sama potom odešla do baru. Pětileté dítě si otevřelo okno a zhruba čtyři hodiny svoji matku volalo. Případ převzal orgán sociálně právní ochrany dětí.
     
  • Dne 6. srpna v podvečer odcizil nezjištěný pachatel ve Stodůlkách volně odložené a nezajištěné jízdní kolo značky Superior v hodnotě cca 40 000 Kč. Pachatel využil dobu asi pěti minut, kdy majitel kola nakupoval. Ten sice zahlédl, jak pachatel s kolem manipuluje a že s ním odjíždí, ale krádeži už zabránit nemohl.
     
  • V noci ze 4. na 5. srpna odcizil dosud neznámý pachatel motorové vozidlo Citroën Jumper. Nezjištěným předmětem překonal zámek, vozidlo bez klíčků nastartoval a odjel. Dne 6. srpna odpoledne bylo vozidlo nalezeno poblíž místa odcizení a bylo vráceno majiteli. Majiteli vznikla škoda ve výši 25 000 Kč.
     
  • Dne 2. srpna nalezla žena u bankomatu České spořitelny ve stanici metra Lužiny finanční hotovost ve výši 2 800 Kč. Peníze odevzdala přivolané hlídce policie. Policisté nalezenou částku předali pracovníkům České spořitelny, aby ji zapomnětlivému majiteli vrátili.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra