Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Městská policie

Hlídejte si své věci

Opětovně vyzýváme všechny občany, aby si řádně střežili své osobní věci. V prázdninových měsících jsme přijali nebo sami nalezli desítky osobních dokladů, platebních karet, peněženek, příručních zavazadel a mobilních telefonů. Občané nejvíce zapomínají nebo ztrácejí své věci na lavičkách, zastávkách MHD a parkovištích. V poslední době se jedná především o peněženky s doklady a drahé mobily. Než nález odevzdáme na ztráty a nálezy, snažíme se vždy nejprve věci vrátit původním majitelům. Tato pátrací činnost nás trvale zatěžuje. Proto prosíme, hlídejte si pečlivě své osobní věci.

Znečištění Motolského potoka

Dne 22. 7. zasahovala autohlídka strážníků městské policie v Sárské ulici, kde došlo k masivnímu znečištění Motolského potoka v úseku nejméně 500 m. Na povrchu hladiny bylo velké množství zapáchající pěny, kterou museli přivolaní hasiči likvidovat pomocí norné stěny postavené až u retenční nádrže v ulici Vstavačová. Celý případ byl následně předán Policii ČR pro podezření ze spáchání trestného činu. Na místě byl přítomen i pracovník odboru životního prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, aby bezprostředně posoudil dopad na životní
prostředí.

Veřejný pořádek o prázdninách

Obvodní ředitelství MP Praha 13 v rámci dohledu nad veřejným pořádkem provedlo o prázdninách několik mimořádných akcí, zaměřených na dodržování provozní doby restauračních zařízení, na chování problematické mládeže a na osoby bez domova konzumující alkoholické nápoje. V letošním roce bylo opatření zaměřeno na odhalování a nekompromisní postih konkrétních přestupků. Byla zkontrolována řada provozoven a desítky osob. Zjištěné přestupky projednávali strážníci zpravidla v blokovém řízení na místě.

Tomáš Navrátil, vrchní komisař MP