Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovci se sjeli do Třebonic

Už 17. ročník Třebonických letních her se konal v sobotu odpoledne 24. června 2017 na březích rybníka v Třebonicích v Praze 13. Na třicet borců se sem sjelo poměřit síly v pěti disciplínách – slalomu s kolečkem v kombinaci s hašením ruční stříkačkou, řezání klády ruční pilou, v záchraně tonoucího z kánoe, běhu přes plovoucí lávku a štafetě v pití piva či limonády. Deset tříčlenných družstev při slavnostním zahájení přivítal starosta David Vodrážka společně se svým zástupcem Pavlem Jarošem. Zastupitelka Yveta Kvapilová v roli bohyně zapálila „olympijský“ oheň, jen o něco menší než ten olympijský.

Plnění soutěžních disciplín bylo jako vždy divácky velice poutavé. Letos se sice nikdo nevykoupal při zdolávání lávky, zato se „udělaly“ hned tři soutěžní týmy na kánoi při záchraně tonoucího. Závěrečná disciplína – štafeta v pití piva či limonády nečekaně zamíchala s konečným pořadím v soutěži. Na stupních vítězů stanulo družstvo Jedna+dva před Škodíky a Čumáčky.





Po skončení soutěží pokračovaly hry až do 22. hodiny zábavou korunovanou vystoupením hudební skupiny Vynyl band. Třebonické letní hry pořádal spolek dobrovolných hasičů SDH Třebonice ve spolupráci s městskou částí a Kulturním domem Mlejn pod záštitou starosty Prahy 13.

Bohdan Pardubický