Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Amatérské atlety prověří čtyřboj

SK Velká Ohrada pořádá 4. září na hřišti ZŠ Janského Přebor Velké Ohrady v atletickém čtyřboji. Toto soutěžní klání je určeno žákům narozeným v roce 2004 a mladším. Přebor je amatérská veřejně přístupná akce a není určen pro registrované atlety. Výjimky pro zvláštní povolení startu je třeba projednat osobně předem s vedením závodu. Startovné se neplatí, prezence je od 15.30 hod. Sportovní měření sil odstartuje v 16.30 kategorie žáků 1. stupně. Soutěžit budou v hodu kriketovým míčkem, sprintu (60 m), skoku dalekém a v běhu na 500 m (2 kola). V 17.00 začnou závodit žáci 2. stupně. Disciplíny jsou stejné, jen běh je na 1 000 m (4 kola).

Výkony závodníků budou v rámci kategorie srovnány pomocí výkonnostních koeficientů podle ročníku narození a podle pohlaví, čímž se odstraní zejména věkové rozdíly a vyhraje skutečně ten nejlepší. Odměny pro vítěze ve všech kategoriích jsou zajištěny.

V průběhu odpoledne si závodníci mohou vyzkoušet svou dovednost, zručnost i sportovní umění v tradičních i netradičních sportovních a zábavných disciplínách – pedala, obruče, ringo, boccia, kroket, padák, frisbee, skateboard... Každý závodník, který si vyzkouší všechny atrakce, dostane malou odměnu.

Pavel Toušek, ředitel závodu