Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sezonu ukončil turnaj ve Španělsku

HB Basket se stal v sezoně 2018/19 nejúspěšnějším klubem v kategoriích minižactva v Praze. Na jaře jsme se ve čtyřech kategoriích zúčastnili mistrovství ČR a ze dvou jsme si přivezli medaili. Zejména ta bronzová našich kadetek je skvělým výsledkem naší klubové práce. Úspěšnou sezonu jsme zakončili turnajem ve Španělsku. Pro děvčata to byla jakási odměna za dřinu, nasazení a výsledky, kterých v posledních letech dosáhly. Zároveň se mohly konfrontovat se španělským basketbalem.

Na konci června odletěla do Katalánska naše tři družstva. Úspěšné kadetky dokázaly, i bez svých opor, které byly zrovna na reprezentačním srazu, turnaj vyhrát. Trošku níž skončily naše U14 a U12, které hrály se staršími soupeřkami a přivezly od moře bronz.

Početnou skupinu čekala hned po příletu prohlídka Barcelony. Děvčata tak měla možnost si formou „busturistiky“ prohlédnout snad všechny pamětihodnosti města. Na některých místech byly i zastávky, takže měla možnost obdivovat v klidu a z blízka například chrám Sagrada Familia.

Pak už se tři dny hrálo, ale zbylo ještě bohatě času k tomu, abychom mohli prožít všechny radovánky u moře. Turnajů už holky zažily hodně, ale tento byl právě díky volnočasovým aktivitám naprosto výjimečný. Jen zápasy ve 40 °C byly více náročné, ale většinu zvládly naše baskeťačky s přehledem a vítězně.

Když v neděli večer dosedlo letadlo na letiště Václava Havla, přivítali nás rodiče děvčat nadšeným skandováním.

Ráda bych jim poděkovala, že i přes nemalé finanční náklady umožnili děvčatům tento skvělý zážitek. Stejně tak i MČ Praha 13, která nám na turnaj přispěla. Myslím, že holky si akci užily a skvěle reprezentovaly nejen HB Basket, ale i Prahu 13.

Teď nás čeká příprava na sezonu 2019/20. Půjdeme do ní s velkými sportovními cíli, ale především s přáním, aby proběhla v klidu, v pohodě, bez zranění a aby na konci byly spokojené jak hráčky, tak i rodiče. I vy k nám můžete najít cestu. Naše přípravky se otevírají opět v září. Více na www.hbbasket.cz.

Hana Brejlová, trenérka