Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Britská čtvrť ožila sousedským setkáním

Po delší přestávce způsobené pandemií covid-19 se v červnu vrátila do jedné z nejmodernějších nových městských čtvrtí v Praze již tradiční akce s názvem Sousedské setkání, kterou stejně jako například akce spojené se začátkem školního roku, s rozsvícením vánočního stromečku, dnem dětí nebo tradiční ochutnávkou mladých martinských vín pořádá společnost Finep. A jaké bylo letošní Sousedské setkání? Skvělé. Plné zábavy pro děti v podobě skákacích hradů, minibasketbalu, nechyběl ani klaun a kouzelník v jedné osobě... Všichni si užili i vystoupení hudební skupiny Lovci Nedvědů, výborné pití i spoustu dobrot k snědku.
Společnost Finep je v dané lokalitě investorem. Díky ní zde kolem západního vstupu do stanice metra Stodůlky vzniká již více než deset let nejen rezidenční Britská čtvrť, ale také moderní administrativní čtvrť City West.
Právě parky, hřiště pro děti i dospělé, velké zelené plochy nebo jednu z největších pražských fitness zón zmínil v rámci akce Sousedské setkání i starosta David Vodrážka. „Pamatuji si, když zde nebylo nic, jen výstup do polí. Teď tu roste nová čtvrť s kompletní nabídkou služeb i s kompletní infrastrukturou. Čtvrť, do které chodí odpočívat, nakupovat nebo sportovat i obyvatelé jiných lokalit naší městské části. Těší mě, že zde bude další nový park a další prostor pro sport i odpočinek,“ komentoval proměnu lokality za posledních deset let starosta.

David Jirušek