Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kamínky proti rakovině

Letošní sbírka na podporu činnosti Ligy proti rakovině, tzv. Květinový den se přesunula na středu 29. září. Sbírky se opět zúčastní i naše městská část. Členové místní Agendy 21 budou nabízet žluté květy měsíčku lékařského před radnicí na Slunečním náměstí. Letošní sbírku bude navíc provázet akce Kamínky.
Pod záštitou starosty Davida Vodrážky a radní Anety Ečekové Maršálové vyhlašujeme soutěž pro všechny obyvatele a návštěvníky naší městské části. Namalujte na kamínek měsíček lékařský, sbírkovou žlutou kytičku nebo nějaký motiv z Prahy 13. Přineste ho, nejlépe v sáčku, kde budou přiloženy také vaše kontaktní údaje, a dejte do boxu umístěného u informací v přízemí budovy radnice. Ve středu 29. září z kamínků sestavíme na travnaté ploše na Slunečním náměstí obrazec srdce. Poté si je můžete rozebrat a někde na třináctce „schovat“, nebo je s sebou odvézt třeba na výlet. Vylosovaní účastníci v kategorii dospělých a dětí budou odměněny drobnými dárky.
Když jsme zmínili, že kamínky můžete kamkoli odvézt, mělo to své opodstatnění. Existuje totiž facebooková skupina Kamínky, jejíž členové se ve volném čase malováním na kamínky baví. Pak je umisťují na viditelné místo ve veřejném prostoru. Abyste se mohli ke zmíněné skupině přidat, doplňte na kamínku webové stránky sbírky www.cdpr.cz a přidejte text „proti rakovině“ nebo „Kamínky proti rakovině“.
Na zadní stranu kamínku napište „f“ - logo Facebooku, nápis Kamínky a vaše PSČ. Podle něj si pak můžete ve skupině váš kamínek dohledat. Samozřejmě, když ho někdo vyfotí a vloží na Facebook. Možná budete překvapeni, kam až se právě váš kamínek dostane.

Aneta Ečeková Maršálová