Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

O pohár starosty podesáté

Pravidelné seniorské tréninky pétanque u Lukáše se díky podpoře MČ Praha 13 konají už neuvěřitelných deset let. Vyvrcholením celoročního snažení je pak tradiční turnaj O pohár starosty MČ Praha 13 za účasti seniorů z Prahy 13, ale i hostujících týmů z jiných městských částí.

Pétanque byl jednou z mála aktivit, která alespoň v omezeném režimu fungovala i ve složitém roce 2020. Devátý ročník zmíněného turnaje se uskutečnil v září, kdy bylo opravdu krásné počasí a sanitární podmínky to umožnily.

Na podzim loňského roku zrealizovala MČ Praha 13 ve spolupráci se sdružením Pétanque pro Vás světovou premiéru projektu On-line škola pétanque pro Lukáše. Tento projekt je v celosvětovém měřítku unikátní a nenajde konkurenci ani v zemích, kde je pétanque nejpopulárnější.

Účastníci měli možnost proniknout prostřednictvím cílených otázek ke špičkovým zápasům pétanque na internetu do tajů taktiky, psychiky a techniky nejlepších hráčů pétanque a konzultovat je se zkušeným trenérem, který pracoval s několika světovými reprezentacemi.

Hráčům se to velmi zalíbilo a zkušenosti letos využili na celé řadě oficiálních turnajů České asociace pétanque klubů včetně několika mistrovství České republiky.

Máte-li zájem zúčastnit se 10. ročníku turnaje trojic nebo pravidelných tréninků, kontaktujte nás na fuksa@petanque-pro-vas.com.

Letošní, jubilejní turnaj O pohár starosty MČ Praha 13 se uskuteční 15. září. Zápis je v 9.30 hod. Koule a potřebný materiál vám na místě zdarma zapůjčíme. Počet míst je limitovaný, chcete-li mít jistotu, zašlete raději vaši přihlášku v předstihu e-mailem.

Na turnaji dojde k slavnostnímu předání závodních koulí na pétanque seniorskému týmu Prahy 13.

Jsou na nich vygravírované motivy „Praha 13“ a „Lukáš“ a na žádném turnaji je tak soupeř nepřehlédne!

Petr Fuksa, mezinárodní trenér a propagátor pétanque, Pétanque pro Vás, z.s.