Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ještě jste si nevybrali?

Je tady září a velká část rodičů se opět rozhoduje, jak dětem, ale i sobě, příjemně a smysluplně vyplnit volný čas. Nabídek nejrůznějších aktivit je celá řada. Možná využijete některou z následujících možností.

  • HB Basket Praha.

    Náš klub oslavil v roce 2021 deset let své existence. I přes krátkou historii se můžeme pochlubit četnými úspěchy, a to zejména v minižactvu a žactvu. HB Basket se stal během uplynulých let jedním z nejlepších dívčích klubů, a to nejen v Praze, ale i na celorepublikové úrovni. Na úspěchy v mladších kategoriích jsme navázali i v dorostech, kde hrajeme prestižní nejvyšší soutěže. I během „covidové“ sezony jsme s hráčkami pravidelně pracovali a nyní se již těšíme na další sezónu v hale. Naše úspěchy jsou výsledkem systematické přípravy začínající u nejmladších dětí. Těm HB Basket nabízí odpolední program ve školních přípravkách, kde se připravujeme na budoucí „boje" o nejvyšší příčky soutěží. Po roční pauze se v září opět otevřou všechny naše přípravky v základních školách v Praze 13. Jsou určené pro děvčata 1. – 4. tříd a nově i pro chlapce 1. tříd:
    • FZŠ prof. O. Chlupa – úterý 14.30 – 15.45
    • FZŠ Trávníčkova – čtvrtek 15.15 – 16.30
    • FZŠ Mezi Školami – pátek 14.00 – 15.15
    Společná přípravka pro děvčata pondělí 17.30 – 18.30 v hale Zličín. On-line přihláška a další informace na www.hbbasket.cz.

  • KUNG FU

    (čínská bojová umění) Spolek WKS Praha nabízí v Praze 13 tréninky tradičního KUNG FU slavného kláštera Šaolin a sportovního WUSHU, TAIJI a také čínského kickboxu SANDA. Přijďte k nám rozvíjet svou sílu, ohebnost, bojové schopnosti, psychickou rovnováhu a sebevědomí. Naši žáci jsou mistři Evropy a světa. Tréninky pro děti od 6 let i dospělé probíhají v tenisové hale Tenis Centrum Lužiny, Zázvorková 11. Přijímáme zájemce všech výkonnostních schopností i začátečníky.
    Více na wks@email.cz, tel. 608 568 797, www.facebook/wkspraha.

  • SK Hala Lužiny

    Přijďte si s námi zacvičit. Organizujeme cvičení pro děti od 15 měsíců do 18 let věku, letní i zimní tábory a sportovní akce v Praze 13. Cvičení rodičů a dětí od 15 měsíců do 5 let
    Formou her, básniček, pohádek a říkanek rozvíjí děti pohybové schopnosti a zdokonalují dovednosti, seznamují se se sportovním náčiním a nářadím. Dopolední cvičení út, st, čt 10 – 11 hod., odpolední cvičení st 16 – 17 hod.
    Všestranný předškoláček pro děti od 3 do 6 let
    Tematicky zaměřené cvičební hodiny. Zaměřujeme se na správné držení těla, rehabilitační cvičení a procvičování jemné a hrubé motoriky, učení samostatnosti. Bez účasti rodičů. Cvičení středa 17 – 18 hod.
    Sportovní hry pro předškoláky a atletická přípravka
    Pro dívky i chlapce 4 až 6 let. Základy míčových, pálkovacích her, hry na koordinaci pohybů a zdokonalení atletických dovedností – skok, běh. Atletická přípravka – nové herní prvky, atletická průprava. Cvičení čtvrtek 17 – 18 hod.
    Všestranně zaměřené cvičení a sportovní hry pro školáky
    Děti od 6 do 14 let si zdokonalí základy gymnastické průpravy a atletiky. V těchto cvičeních se zaměřujeme na komplexní rozvoj osobnosti a komplexní sportovní trénink. Cvičení pondělí 16-17 hod.
    Orientační běh a cvičení v přírodě
    Pro školáky, kteří mají rády pobyt v přírodě, chtějí poznávat nové věci. Učíme se poznávat přírodu, tábornické dovednosti, orientaci v přírodě, zdravovědu apod. Motto: Johann Heinrich Pestalozzi - Příroda je nejlepší tělocvična. Schůzky pondělí 17.30 – 19 hod.
    Více info na www.sportovni-hala-luziny.cz, www.skhalaluziny.wz.cz, Dagmar Kolandová, tel. 723 060 323.

  • SK Aktis Praha

    Atletický oddíl SK Aktis Praha pořádá nábory nových členů. Přibíráme zájemce ročníku 2017 a starší. Všichni, kteří by se rádi stali našimi členy, mohou přijít buď v úterý 6. září na hřiště FZŠ Mezi Školami, nebo ve středu 7. září na hřiště ZŠ Janského, vždy v 16.30 hodin. Nábor proběhne formou krátkých pohybových testů, podle kterých budeme mladé atlety vybírat a rozdělovat do tréninkových skupin. Sportovní oblečení a obuv s sebou. Budeme se těšit!

  • Krav maga, z.s.

    Nový školní rok se blíží a s ním i pravidelné třídy pro děti! Aktuálně máte možnost přihlásit se do pravidelných dětských tříd na školní rok 2022/2023. Cílem kurzů je výuka sebeobranného systému zábavnou a nenásilnou formou her. Umožníte tím Vašim dětem nejen sportovat, ale i naučit se praktické sebeobraně. V rámci výuky se instruktoři budou zároveň věnovat prevenci, rozpoznání nebezpečí a řešení nejrůznějších problémů, jakými je například šikana. V případě jakýchkoliv dotazů rádi pomůžeme! Více informací na www.krav-maga.cz.

  • Megabajty - Hackni svět

    Hledáte vhodný kroužek pro vaši dceru nebo syna, na kterém se bude bavit, najde si nové kamarády, ale hlavně se připraví na budoucí život tím, že ovládne digitální technologie? Přihlaste ho k nám na kroužky programování a robotiky. Pořádáme kroužky pro začátečníky i pokročilé od 6 do 15 let. Ve středu 14. září na MEGABAJTY, vás zveme na den otevřených dveří ve FZŠ Trávníčkova, Trávníčkova 1744. Provedeme vás světem našich kroužků, spoustu věcí si budete moci sami vyzkoušet a seznámíte se u toho i s našimi lektory. U nás si vybere každý! Více informací a seznam nabízených kroužků najdete na www.tib.cz.

  • Sportovní klub FitStation.cz

    Všeobecná sportovní průprava pro děti od 3 let. V novém školním roce otevíráme lekce celorepublikového projektu nesoucí název Děti na startu, který je zaměřen na všeobecnou sportovní průpravu dětí od 3 do 9 let. Přijďte navštívit naši ukázkovou hodinu v pondělí 12. září od 15.30 v ZŠ Janského ( Janského 2189, Praha 13). Děti se mohou přijít podívat a trénink rovnou vyzkoušet. Těšíme se na vás. Pro přihlášení na ukázkovou lekci, či získání více informací nás kontaktujte na info@fitstation.cz, tel. 605 477 029, www.fitstation.cz.

  • Sportovní klub FitStation.cz

    Kurzy Aerobiku pro děti od 4 let. Nabíráme nové členy do skupin rekreačního i závodního aerobiku. Máte doma holky nebo chlapce ve věku 4-16let, kteří rádi sportují, chtějí zažít spoustu legrace a mají zájem být součástí skvělého kolektivu? Přiveďte je k nám! Přijďte navštívit naše ukázkové hodiny v pátek 9. září od 16.00 na Ohradském nám. 1628/7, Praha 13 nebo ve středu 14. září od 16.30 na ZŠ Janského ( Janského 2189, Praha 13). Pro přihlášení na ukázkovou lekci, či získání více informací nás kontaktujte na info@fitstation.cz, tel. 605 477 029, www.fitstation.cz.

  • Fotbalový kroužek Sokola Stodůlky

    Kroužek je zaměřen na rozvoj sportovní všestrannosti, síla – rychlost – obratnost. Zábavnou formou her a soutěží dětem ukážeme radost z pohybu a vlastních úspěchů. Sportovně- výchovnou formou je učíme co je fair play, vzájemný respekt a spolupráce s kamarády. Fotbalový kroužek vedou zkušení trenéři mládeže Sokola Stodůlky na fotbalovém hřišti ZŠ Klausova. Kroužek je určen pro děti 1.-5. třída, v úterý a ve čtvrtek 15.15 – 16.15 hod. Přihlášky a bližší informace získáte na tel. 732 248 449 nebo na e-mailu: krouzek@sokolstodulky.cz.

  • Kamilasalsa

    Nové kurzy latino tanců pro ženy, kde je část hodiny věnována sólovému tanci (salsa, merengue, bachata, reggaeton a další latino tance) a další část posilování problémových partií. Kurz pro seniorky probíhá v pomalejším tempu, důraz není kladen na perfektní provedení, ale hlavně na odreagování, radost z tance, posílení svalstva a důkladné protažení.
    Kurzy probíhají na adrese U Albrechtova vrchu 40, 155 00 Praha 13. Více informací ohledně kurzů pro ženy, ale i kurzů kubánské salsy pro páry najdete na www.kamilasalsa.cz.
    LATINO MIX + POSILOVÁNÍ pro ženy pokročilé – čtvrtek 19.00 – 20.00, od 1. 9. 2022
    LATINO MIX + POSILOVÁNÍ pro ženy začátečnice a mírně pokročilé - čtvrtek 17.50 – 18.50, od 15. 9. 2022
    LATINO MIX + CVIČENÍ SENIORKY začátečnice – středa 19.00 – 20.00, od 14. 9. 2022

  • Peace Yoga

    Jógové studio Peace Yoga stále rozšiřuje svou nabídku. V září také otevíráme nové kurzy. Pro dospělé jsou to kurzy jemnější ranní jógy, intenzivnější podvečerní BodyForm jógy a nebude chybět ani oblíbený kurz pro (věčné) začátečníky. Dopolední lekci jógy (nejen) pro seniory vede od září nově Šarlota Konšelová, a to vždy v úterý od 10 hodin.V rámci akce „Zažít Butovice jinak“ v sobotu 17. září od 10 hodin si s námi můžete zacvičit power jógu pod širým nebem. Vstup je zdarma, stačí si vzít jen podložku a chuť se pořádně protáhnout. Rezervace na https://peaceyoga.isportsystem.cz/. Veškeré dotazy pište na email: info@peaceyoga.cz nebo zavolejte na tel. 725 239 911. Informace jsou také na webových stránkách www.peaceyoga.cz nebo na Facebooku a Instagramu pod účtem @peaceyogastudiohurka.

  • DS Jeremíček

    Multifunkční sportovní centrum JEREMI nově od 1. října 2022 otevírá a zahajuje provoz jedinečné dětské sportovní skupiny Jeremíček. Ve spolupráci s odborníky z Fakulty tělesné výchovy a sportu a fyzioterapeuty nabízíme kvalitní sportovní a rehabilitační plán pro děti ve věku od tří do šesti let. Naší největší výhodou je omezená kapacita maximálně deseti dětí na dva trenéry ve skupině, čímž umožňujeme velmi individuální přístup. Jeremíček je určen pro rodiče, kteří chtějí svým dětem předat co nejkvalitnější sportovní, tělovýchovný i psychický základ do budoucích let. Díky novému a modernímu zázemí můžeme dětem nabídnout opravdu kvalitní podmínky pro jejich psychomotorický i duševní rozvoj. Více na www.jeremi.cz, jeremicek@jeremi.cz, Magdaléna Janečková tel. 606 592 762.

Připravila Petra Fořtová