Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

PROGRAM KLUBU MLEJN

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

DIVADLO

22. 9. pá 19.30 Martina Martín: Whimsical Paranoid - work in progress

Co se stane, když do choreografi ckého díla vpadne absurdita a humor? Co vás napadne, když dáte tyto prvky dohromady? Jak můžeme takový zážitek nabídnout? Choreografka Martina Martín a tanečníci Sade Mamedová a Lorenzo Ponteprimo vám nabídnou vzrušující, nepředvídatelný a zábavný večer.

28. 9. čt 19.30 Fekete Seretlek a Studio Damúza: KAR

Divadlo objektů a koncert na motivy Anny Kareniny. Během smuteční večeře, během cinkání skleniček a klidného doprovodu smuteční kapely, se místo klidného rozloučení začnou odehrávat střípky ze života minulé osoby. Ta skrz náhodné pohyby číšníka, skrz nenápadné kombinace hudby, slov a předmětů, ožívá, tak jako ožívá i představivost hostů. Ti se opojení vínem začnou vžívat do minulosti, až se nakonec sami stanou postavami příběhu o Anně Karenině.

30. 9. so 19.30 Andrea Miltnerová: The Power Game - work in progress

Vymezený prostor, stylizovaný pohyb, podivná souhra těl... slova... ticho i zvuk, světlo i tma, je prostředí, ve kterém Britská tanečnice a choreografka Andrea Miltnerová a Mexická herečka Sofía Leyva-Mayorga provokují divákovu představivost tak, aby jeho vnímání bylo vystaveno zkoušce z toho, jak mnohostranné mohou být asociace.

DĚTI

3. 9. ne 16.00 Studio Damúza: Otěstánek

Pohádka o těstu, chlebu, zadělávání, pečení a žraní inspirovaná K. J. Erbenem.

Tradiční pohádkový příběh ožívá v kuchyni jedné domácnosti. Muž a žena zadělávají chléb, jejich představy a sny se otiskávají do těsta, které kyne rychleji než by si sami přáli...

4. 9. po 14.00 AirGym Art Company: Tajemství oblaků

V Centrálním parku, zdarma

Tajemství oblaků je představení určené nejen dětem, ale i jejich průvodcům životem.

Na pozadí pohádkového příběhu hovoří i o vážnějších tématech. O prožívání malých příběhů v kontrastu s „velkými dějinami“, o rozdílu mezi opravdovým dobrodružstvím a líbivým virtuálním dramatem, o (ne)zbytnosti reálného prožitku a mezilidského kontaktu. To vše prostřednictvím závěsné a pozemní akrobacie, pohybového divadla a klaunerie.

KONCERTY

21. 9. čt 19.30 Vladimír Javorský: Ještě je

První z cyklu šansonových koncertů v podání jedinečného Vladimíra Javorského. Posluchači se mohou těšit na šanson, jazz, klasiku, folk, špetku lidové hudby východní Moravy a Slezska i world music. 

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.