Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Cirkus ve Mlejně

V KD Mlejn proběhne od 29. března do 2. dubna již šestý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Fun Fatale. Divákům se bude opět tajit dech nad výkony akrobatek a umělkyň při chůzi po laně i akrobatických výkonech na zemi i ve vzduchu. I letos se do Mlejna sjedou ženy z různých koutů Evropy, aby oslavily svátek nového ženského cirkusu. Spojení divadla a často až neuvěřitelné fyzické výkony si právem získaly mezi diváky nadšené příznivce. Letos se mohou všichni těšit na akrobatky z Čech, Německa, Švédska, Norska, Finska, Francie nebo z Portugalska.

Festival představí divákům akrobatické kousky na zemi, na šálách, hrazdách, lanech či kovovém pletivu. Zkrátka, v novém cirkusu si každý najde to svoje, z čeho si odnese nezapomenutelný zážitek. Nebude chybět ani program pro děti, které nový cirkus prostě milují. Aby ne, často při takových představeních můžeme všichni na chvilku zapomenout na gravitaci, představit si, že umíme létat a že možné je snad úplně všechno.

Komorní a útulný prostor Mlejna umožňuje divákům obdivovat výkony umělkyň tak zblízka, jak je to jen možné. Nový cirkus v této podobě diváky vtáhne do děje, stávají se součástí představení a jejich prožitek spoluvytváří jinde nevídanou atmosféru. Náročné výkony akrobatek, mimika jejich tváře a možnost komunikace s publikem zprostředkovává nový cirkus doslova nadosah. Také proto doporučujeme včasný nákup vstupenek na vybraná představení, kapacita sálů je omezená.

Stále více nadšenců zjišťuje, že to, co se zdálo nedosažitelné, se mohou díky tréninku naučit. Proto budou součástí programu i workshopy, kde se zájemci přiučí akrobatickému umění od těch nejlepších v oboru.

Všechny podrobnosti najdete na webu www.funfatale.cz, kde si také můžete zakoupit vstupenky.

Vlasta Tichá