Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dacia Dokker – auto pečovatel

Středisko sociálních služeb Prahy 13 se společně s městskou částí Praha 13 zapojilo do projektu Sociální automobil. Cílem je získat pro středisko do dlouhodobého pronájmu za symbolickou jednu korunu ročně nový automobil Dacia Dokker. Projekt, nad kterým převzal záštitu starosta David Vodrážka, podpořila i Rada MČ Praha 13 a sociální výbor.

Automobil bude sloužit pro odvozy seniorů a hendikepovaných osob k lékaři, do nemocnic a na úřady. Pečovatelky střediska s ním budou zajišťovat velké nákupy pro seniory, kteří na to již sami nestačí. Pořízení vozu je financováno z reklam firem, které si na tomto voze zakoupí reklamní plochu. Vše zprostředkovává a realizuje Reklamní agentura Kompakt (www.kompakt-cr.cz/socialni-automobil).

Středisko sociálních služeb Prahy 13 se tohoto projektu úspěšně zúčastnilo už dvakrát a od agentury v minulosti získalo již dva sociální automobily. Jeden z nich ještě donedávna sloužil k rozvozům obědů seniorům do jejich bytů.

Velké poděkování bude tedy patřit všem, kteří do tohoto projektu vstoupí a zakoupí si reklamní plochu na tomto automobilu, který bude jezdit nejen v Praze 13, ale po celé Praze. Firmy, které mají zájem o způsob této prezentace a současně chtějí pomoci dobré věci a potřebným, mohou kontaktovat pracovníka agentury Kompakt na telefonu 724 362 514.

Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13