Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Ve středu 9. 5. kolem 20. hodiny se na parkovišti obchodního domu vloupal nezjištěný pachatel do uzamčeného osobního motorového vozidla. Vypáčil zámek levých předních dveří, přičemž poškodil lak na klice, a odcizil notebook zn. HP a mobilní telefon zn. Samsung. Celková škoda je 30 000 Kč.
  • Dne 9. 5. kolem 17. hodiny odcizil nezjištěný pachatel peněženku, která poškozenému po zaparkování vozidla na parkovišti jednoho z obchodních domů vypadla z kapsy. V peněžence byla kromě osobních dokladů i nemalá finanční hotovost. Oznamovatel si však uvědomil, že vypadlou peněženku mu mohl odcizit muž, který ho cestou od vozidla míjel. Pro zjištění pachatele byl proto vyžádán kamerový záznam z parkoviště. Pachatel způsobil muži škodu ve výši 14 000 Kč.
  • Dva zatím nezjištění pachatelé odcizili 4. 5. v době kolem 20. hodiny z kapsy mikiny, odložené na lavičce v Centrálním parku v prostoru venkovní posilovny, mobilní telefon v hodnotě 36 000 Kč. Při zjišťování totožnosti pachatelů budeme opět spoléhat mimo jiné i na záznam kamer městského kamerového systému.
  • Už v minulém čísle STOPu jsem upozorňoval na krádeže ve sportovních halách nebo ve školních tělocvičnách. Pachatelé využívají různých sportovních turnajů s velkým pohybem osob, dostanou se tak k odloženým věcem sportovců, kterým potom velmi lehce odcizí odložené peněženky s doklady a finanční hotovostí, mobily, platební karty. Smutnější je to o to více, že poškozenými jsou většinou děti. Škody nejsou malé, řádově desetitisícové. Žádám proto pořadatele sportovních akcí o zajištění bezpečného uložení odložených věcí pro sportující.
  • Nezjištěný pachatel nabízel začátkem května na internetovém portálu ke koupi vrtačku v ceně 6 000 Kč. V této době jej kontaktoval poškozený, který na základě dohody převedl platbu za uvedenou vrtačku na účet pachatele. Ten se zavázal, že vrtačku doručí prostřednictvím přepravní služby. Do současnosti tak neučinil, navíc se s ním nelze spojit. Případ prověřujeme jako podezření z podvodu.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra