Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Oprava chodníků

Dobrý den, v časopise STOP vyzýváte k zaslání a potažmo zveřejnění zajímavých fotografií. Posílám tři, které dokumentují jednak mizerně odvedenou práci s opravou chodníku kolem lékárny, pojišťovny atd. a zároveň dokazují, jak nebezpečný je pro vozíčkáře a kočárky nájezd a tím vstup do lékárny! Rozbořené dlažební kostky a pohyblivý rošt zdá se nikomu nevadí. Nevím, kdo opravu prováděl, ale jistě někdo musel práci převzít a zaplatit. Tento stav je od minulého roku a práce jsou asi takto ukončené...

Petr R. Palouš

Dobrý den, pane Palouši, objekt na adrese Sluneční náměstí 2588/14 není ve správě Úřadu městské části Praha 13. Objekt a přilehlé chodníky a komunikace jsou ve vlastnictví Společenství domu 2588, 2589 Praha 5. Správu objektu chodníků a komunikací provádí na základě rozhodnutí a požadavků výboru společenství firma doma správa, s.r.o.
Dle našich informací, které jsme ověřovali u firmy doma správa, s.r.o., byla v květnu 2022 zahájena oprava schodnic z důvodu jejich častého poškozování a odlepení od podkladu. Po rozkrytí schodů byl zjištěn na několika místech nedobrý stav betonáže a bylo nutné nejprve betonový podklad sanovat, v průběhu oprav byly zástupcem společenství upraveny požadavky na použitý materiál čela schodnic. Zhotovitel následně objednal nově požadovaný materiál u výrobce, což bohužel zapříčinilo posun prací a nakonec vedlo k přerušení prací v zimním období z důvodu dodržení technologických postupů. Dle obdržených informací dojde v nejbližší době k nápravě a jakmile dovolí teploty, budou práce zhotovitelem opět zahájeny. Chybějící schodnice, jejich čela a rozvolněná kamenná mozaika budou opraveny v nejbližším možném termínu na základě rozhodnutí Společenstva vlastníků Sluneční náměstí 2588.

-red-