Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program klubu Mlejn květen 2016

KD Mlejn, Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Rezervace na www.mlejn.cz • Pokladna je otevřena v pracovní dny od 14.00 do 18.00 a vždy hodinu před představením • E–mail: info@mlejn.cz • Grant poskytla Městská část Praha 13

DIVADLO

14. 5 so 19.00 DVA Z DEVÍTI

Nenechte si ujít první detektivní hru v podání Divadla D13. Děj se odehrává v klidném hotýlku Modrý ráj na ostrově u pobřeží jižní Anglie. Sem přijíždí inspektor Travis na zdánlivě poklidnou dovolenou. Netuší ovšem, že klidná dovolená se rázem promění v boj o život a honbu za vrahy. V rádiu totiž varují před nebezpečnou dvojicí maniakálních vrahů řádících v okolí, známou jako „Cornwallská dvojka“, jejichž popis je natolik přesný, že se hodí téměř na kohokoli. Po nalezení výhružného dopisu nikdo z přítomných již není na pochybách, že Cornwallská dvojka je na ostrově. Podezřelí jsou rázem všichni návštěvníci hotelu Modrý ráj. Podaří se inspektorovi dopadnout pachatele?

10. 6. pá 19.00 DVA Z DEVÍTI

Nenechte si ujít první detektivní hru v podání Divadla D13.

DĚTI

8. 5. ne 15.00 KVAK A ŽBLUŇK

Příběh o opravdovém přátelství žabáka Kvaka a ropušáka Žbluňka, na motivy známé knihy A. Lobela. Pohádka je vhodná pro děti od tří let. Hraje Bilbo Compagnie.

15. 5. ne 15.00 MOMO

Napínavá loutková pohádka s prvky stínového divadla. Kam mizí náš čas? Není čas na hraní. Není čas na povídání. Už není čas ani na kamarády. Město šedne a nikdo neví proč. Ještě, že jsou na světě děti, které si svůj čas nenechají vzít. Představení vhodné pro děti od 6 let a jejich rodiče. Hraje Damúza.

22. 5. ne 15.00 O ZLATÉ RYBĚ

Zveme vás na interaktivní pohádku na mořské hladině, plnou kouzel, písniček a radosti! Příběh o kouzlu mořských hlubin, tajemné zlaté rybě, lidské chamtivosti a lásce. Každý máme své touhy a přání. Co se stane, když lidská touha potká kouzelnou rybku, která dokáže splnit cokoli na světě? Jak si malá rybka poradí s velkými drápy lidské chtivosti? Hraje Divadlo Pruhované panenky.

29. 5. ne 15.00 KOCOUR V BOTÁCH

Výpravná pohádka o třech kocourech, čtyřech hercích a pěti dějstvích na motivy francouzské pohádky Charlese Perraulta. Hraje Divadlo Dokola.

PŘEDSTAVENÍ PRO ŠKOLY A VEŘEJNOST

5. 5. čt 8.45, 10.30 KAREL ČAPEK: JAK SE DĚLÁ DIVADLO

Již na počátku minulého století vznikl soubor fejetonů Karla Čapka s názvem Jak se co dělá, v nichž autor svým nadčasovým a originálním humorem vypráví o tom, jak se dělají noviny, film nebo divadlo – pohled do zákulisí divadelní hry, čím vším prochází, jaké překážky musí překonat, než přijde na svět a poprvé se představí divákům. Pro 2. stupeň ZŠ, SŠ.

19. 5. čt 9.00, 10.30 JEN POČKEJ, ZAJÍCI!

Divadelní výpravná pohádka na motivy legendárního stejnojmenného animovaného seriálu. Pro MŠ a 1. stupeň ZŠ.

Na představení pro školy a veřejnost je nutná rezervace. Více na www.mlejn.cz v sekci představení pro MŠ, ZŠ, SŠ, kde také naleznete kompletní nabídku programů pro školy.

RŮZNÉ

13. 5. pá FILM VÍNO NA PLÁTNĚ

Klub Mlejn bude hostit italskou režisérku Agnese Correra, která dokumentární film Víno na plátně natočila. Po promítání filmu proběhne s režisérkou a hlavní aktérkou filmu diskuze o její tvorbě.

21. a 28. 5. so TANEČNÍ ŠKOLA IVY LANGEROVÉ

Taneční skupiny různých věkových kategorií předvedou svá závěrečná představení v tomto školním roce.

26. 5. čt LETNÍ SHOW D.A.R. A AMF DANCE

Pestrá taneční show v podání skupin z Prahy 13.

5. 6. ne BELLY HABIBI

 

6. 6. po 18.00 VEČER CIRKUSOVÝCH KURZŮ

 

9. 6. čt 18.00 MLEJNSKÁ AKADEMIE


12. 6. ne 17.00 LUČINKA

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na Facebooku.