Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Poděkování dobrovolným hasičům

Vedení městské části Praha 13 předalo 5. dubna dobrovolným hasičům z Třebonic a Stodůlek šek na 38 tisíc korun a poděkovalo jim za jejich aktivní pomoc uprchlíkům z Ukrajiny.

Dobrovolní hasiči z Prahy 13 se v únoru okamžitě zapojili v rámci krajského centra do pomoci válečným uprchlíkům. Autobusem a dvěma tranzity, které obvykle používají pro vlastní aktivity, převáželi příchozí rodiny do ubytovacích zařízení.

„Rozhodli jsme se touto cestou poděkovat členům obou místních jednotek dobrovolných hasičů. Jejich nasazení a okamžité zapojení se do pomoci ukrajinským uprchlíkům před válkou je úctyhodné. Najezdili stovky kilometrů a bez ohledu na čas se postarali o desítky lidí, které z domovů vyhnala válka. Je mi ctí se s nimi opět setkat a poděkovat osobně,“ řekl starosta David Vodrážka a dodal: „Finance mohou dobrovolní hasiči použít podle svého uvážení, ať už na pohonné hmoty nebo nákup vybavení. Sami ví nejlépe, co je v této době nejvíce třeba.“ Symbolický šek za celé vedení radnice Prahy 13 předali zástupcům dobrovolných hasičů starosta David Vodrážka, radní Aneta Maršálová Ečeková a Vít Bobysud, předseda výboru pro Agendu 21.

Lucie Steinerová