Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách

Léto už je skoro tady a vy ještě nejste rozhodnuti, jak zpříjemnit dětem prázdniny? Možná si ještě vyberete některý z příměstských nebo pobytových táborů, které vám již tradičně na stránkách STOPu přinášíme.


Atletický oddíl SK Aktis Praha

SK Aktis Praha zve vaše děti na sportovní příměstské tábory, které se budou konat v areálu ZŠ Janského na Velké Ohradě ve dvou termínech. 1. termín: 22.-26. 7. 2024; 2. termín: 29. 7.-2. 8. 2024. Příměstský tábor je určen pro děti od 7 do 12 let. Můžete se těšit na týden plný sportu, kdy hlavní náplní bude atletika, ale také gymnastika nebo třeba sportovní hry. Cena tábora je 3 800 Kč a zahrnuje oběd, svačiny, pitný režim, sportoviště, trenéry a táborové tričko se jménem. Příchod na tábor je možný mezi 7.30 a 8.00, odchod mezi 16.00 a 17.30 (po individuální dohodě lze i jinak).

Bližší informace a přihlášení na www.skaktis.cz.

Minimální kapacita tábora je 25 účastníků, maximální 40 účastníků.

Vaše děti budou pod dohledem trenérů s platnými trenérskými licencemi od Českého atletického svazu.

Letní a příměstské tábory od TIB, z.s.

Chceš se pomocí programování a robotů stát pravým ninjou?

Užít si hodně zábavy a poznat spoustu kamarádů? Pak pro tebe je tady letní pobytový tábor od TIB, z.s.

Pokud máš radši jen příměstské tábory, tak v červenci se s naším Tibíkem vydáme na cestu do pravěku u nás v TIB, Praha 13 a možná si naprogramujeme i řvoucího dinosaura. V srpnu pak vyrazíme přímo do vesmíru. A kdoví, třeba postavíme raketu.

Dopoledne se většinou věnujeme programování s různými roboty nebo počítačovými programy, odpoledne pak běháme při různých hrách po venku.

Takže žádné celodenní sezení u počítače neočekávejte. :-)

29. 6. - 12. 7. Ninjové - letní pobytový tábor v RSŠ Loutí vhodný pro děti od 8 do 16 let

22.-26. 7. Tibíkova expedice do pravěku - pro děti od 7 do 10 let

22.-26. 7. Tibíkova pravěká džungle - pro děti od 11 do 15 let

26.-30. 8. Tibíkova pouť vesmírem - pro děti od 7 do 10 let

26.-30. 8. Tibíkovo galaktické dobrodružství - pro děti od 11 do 15 let

Podrobnosti o našich táborech a možnosti přihlášení najdete na webových stránkách www.tib.cz.

Příměstský tábor Pole Heaven

Zpevnění celého těla, protažení, akrobacie i základy tance, a hlavně spousta zábavy! Na to všechno se můžou těšit děti ve věku od 6 do 13 let na příměstských táborech v Pole Heaven. Každý den od 8.30 do 16.30 se jim bude věnovat zkušená lektorka pole dance spolu s asistenty. V ceně příměstského tábora je pitný režim, oběd a svačiny, veškeré lekce, materiál pro tvoření a odměny. Cena: 4 300 Kč.

Termíny: 

29. 7. - 2. 8. v Pole Heaven na Smíchově (Vodní 7)

12. 8. - 16. 8. v Pole Heaven na Budějovické (Perlitová 31)

Rezervace míst: poleheaven.isportsystem.cz.

Letní dětský tábor Phoenix

Připravili jsme pro vás letní dětský tábor se všeobecným zaměřením v termínu 28. 7. - 9. 8. 2024. Tábor je určen pro děti od 6 do 15 let, cena 8 900 Kč. Ubytování je zajištěno v chatičkách, které je v případě chladného počasí možné vytápět. Nesmíme opomenout také dva sruby s kapacitou 16 lůžek a s verandami k posezení. Po celou dobu tábora je dětem zajištěna strava 5x denně a celodenní pitný režim. 

V průběhu tábora hrajeme i celotáborovou hru, která provází děti celých 13 dní, ať už přes den, nebo i kousek do noci. Nevyhýbáme se žádnému počasí, takže ať už za deště, nebo za sluníčka si užíváme každou minutu. Díky celotáborové hře se poznají děti všech věkových  kategorií navzájem. Jsou rozděleny do takzvaných cetehových skupinek, které mezi sebou soutěží. Připraveny jsou také sportovní aktivity, výlety po okolí a táborové dovednosti. Více informací na www.ldt-phoenix.cz nebo nás kontaktujte na e-mailu info@ldt-phoenix.cz.

Oddíl RONDEL

Letní prázdniny jsou za dveřmi a s jejich příchodem přichází i doba dětských táborů. Nabízíme poslední volná místa na našem letošním táboře, který se ponese v duchu celotáborové hry Putování hraničáře Willa inspirované dalšími osudy hraničářova učně Willa. Tábor se koná v termínu 29. 6. - 13. 7. 2024 na Perníkové chaloupce nedaleko Blatné (okr. Strakonice). Je určen pro děti a mládež ve věku 7-17 let. Základní cena účastníka je 5 400 Kč. Poskytujeme slevu pro sourozence. Ubytování je zajištěno ve dvoulůžkových stanech Osada s podsadou. Během tábora se účastníci mohou těšit na výpravu s přespáním mimo tábor, sjezd řeky Otavy (záleží na aktuálních podmínkách), koupání, táboráky, ukázky netradičních sportů, hry a další doplňkové aktivity. Stravování je poskytováno 5x denně z vlastní kuchyně s možností druhé večeře. Pitný režim je zajištěn po celý pobyt. Účastnický poplatek zahrnuje dopravu tam i zpět z Prahy, ubytování, stravování a zajištění programu. Všichni účastníci jsou po celou dobu pobytu úrazově pojištěni. Na tábor je možné čerpat příspěvek z FKSP nebo příspěvek některých zdravotních pojišťoven, městských úřadů či programu ČRDM Aktivní město. Tábor splňuje kritéria projektu Opravdu dobrý tábor. Více informací o táboře a přihlášky na vyžádání nebo na www.rondel.pionyr.cz.

Příměstské kempy Monkey’s Gym

Dětské tělocvičny Monkey´s Gym připravily na letošní prázdniny skutečně pestrou nabídku příměstských táborů pro děti od 4 do 10 let. Na výběr je 8 typů pohybových kempů, mimo jiné například novinka Gymnastický pohybový kemp, Cyklokemp, který se po loňské premiéře stal velmi oblíbeným, a každoročně vyprodaná stálice, Kemp in-line bruslení

Na všech táborech si zábavnou formou děti vyzkouší rozmanité sportovní aktivity, zdokonalí své dovednosti a celou dobu budou pod dohledem zkušených trenérů. Rodiče tak mohou o prázdninách v klidu pracovat s vědomím, že se jejich děti nejen skvěle baví, ale je o ně i dobře postaráno.

Místo: 

Monkey´s Gym, pobočky Galerie Harfa, OC Šestka a Westfield Chodov

Termíny: 

1. 7. až 31. 8. 2024

Více informací: www.monkeysgym.cz

Připravila Petra Fořtová