Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Psí den s Prahou 13

Čtyřnozí mazlíčci ovládnou Centrální park již poosmé, a to 18. května. Na tradiční akci pro pejskaře nebudou chybět osvěta, a hlavně oblíbené soutěže, z nichž nejnapínavější jistě bude skok do výšky. Psi se budou snažit překonat rekordy z minulých ročníků, které se zapsaly do České knihy rekordů.

Hlavním cílem celého setkání je nejen návštěvníky pobavit, ale především pomoci pejskům z útulků. Útulky zde budou nabízet psy k adopci, v parku bude zřízeno sběrné místo, kam můžete těmto pejskům přinést dárek pro radost nebo něco na zub. Chybět nebude ani charitativní tombola plná hodnotných cen, jejíž výtěžek naplní kasičky útulkům.

Akce začne v 10.00 a během celého dne čeká návštěvníky bohatý program. Soutěže proběhnou v již zmiňovaném skoku do výšky nebo v psích dostizích, připravena je také výstava adoptovaných psů a sraz ras. Hafánci nebudou ochuzeni ani o psí hernu a agility, pořídit si fotku na památku bude možné ve stále oblíbenějším foto koutku. V rámci programu proběhnou také ukázky práce celní správy a hasičů nebo Bull Show pod vedením Daniela Žďárského. Samozřejmostí budou také prodejní stánky nejen s psími potřebami. Ne každý pes je rozený sportovec, proto připravili organizátoři soutěže i pro amatéry, které čeká odměna od partnerů za účast bez ohledu na výkon.

Do Centrálního parku jako tradičně dorazí VIP osobnosti se svými čtyřnohými kamarády. Letos účast přislíbili Václav Kopta, Anička Kadeřávková, Anežka Rusevová, TBMK a další.

Registrace do soutěží začaly probíhat od 1. května a vzhledem k tomu, že je kapacita soutěžících omezena, doporučujeme sledovat webové stránky www.psiden.cz, kde se také dovíte další informace. Startovné je díky přispění MČ Praha 13 zcela zdarma. 

Andrea Říčková