Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Novocirkusová nadílka na vlnách tajného rádia

„Bzzzzchhrrrrrršššrrzz.. Milé děti, právě jste naladily rádio Šálukim. Jsem liška Mikuliška a každý rok 5. prosince pomáhám hodným dětem najít Mikuláše,“ ozvalo se hned na začátku netradičního putování každému z diváků přímo do uší. V předvečer svatého Mikuláše se KD Mlejn proměnil v pohádkové nebe i pekelné podzemí, kdy malým i velkým účastníkům pomocí kouzelných sluchátek poprvé vysílalo tajné rádio Šálukim svůj mikulášský pořad. S pomocí lišek Šálu a Kim děti posbíraly tři peříčka a otiskem prstu slíbily, že budou celý další rok hodné. Zářící andělé se vznášeli nad střechou Mlejna, ohniví čerti vystrkovali růžky skrz plot, ale nakonec se všem malým dobrodruhům podařilo splnit tři úkoly, zapamatovat si tajné heslo a doputovat až k Mikuláši, kde na ně čekala nadílka.
„Původně jsme na Mikuláše plánovali představení v sále, ale vzhledem k vládním nařízením nakonec nebylo možné jej uskutečnit. Rozhodli jsme se však, že děti o Mikuláše nepřipravíme a našli způsob, jak odehrát představení bezpečně pro diváky i akrobaty. Naštěstí je Mlejn plný skvělých lidí, kteří nejenže za dva týdny tohle nevšední představení připravili, ale s nadšením v té zimě také tančili na střeše a létali ve vzduchu nad ohněm. Mikulášské představení bylo vlastně takovým dárkem i pro ně, protože dlouho nemohli vystupovat a někteří se na hraní před diváky těšili snad i víc než děti na Mikuláše,“ směje se ředitelka KD Mlejn Dagmar Bednáriková.
Letošní první tajné vysílání se u diváků setkalo s velkým ohlasem. Úspěšně tak odstartovalo tradici novocirkusové mikulášské nadílky, na kterou se děti i dospělí mohou těšit zase za rok. „Očekávání jste plny? Tady končí naše vlny. Odevzdejte sluchátko, nadílku už za krátko Mikuláš vám přihraje, vypínáme přístroje,“ rozloučila se na závěr liška Mikuliška. Tak nezapomeňte a 5. prosince příštího roku si s námi opět nalaďte tajné vlny rádia Šálukim.

Eva Roškaňuková