Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výjezdy jednotky

  • V ulici U Starého mlýna v pražské Uhříněvsi zasahovalo 6. září dopoledne několik jednotek hasičů u střetu vlaku s nákladním autem. Došlo k  němu na železničním přejezdu se světly a závorami. Naše jednotka byla povolána spolu s evakuačním autobusem.
  • 21. září v 15.45 hod. byla  jednotka povolána k požáru travního porostu, který se rozšířil na plochu 100×150 metrů v ul. Jeremiášova. Na místě zasahovaly čtyři jednotky. Jednotka se vrátila v 17.32 hod. a přesně za jednu minutu opět vyjížděla. Tentokrát do ulice Nad Dalejským údolím. Zde došlo k úniku plynu před bytovým domem, ze kterého hasiči preventivně evakuovali dvacet osob. Byla vytyčena nebezpečná zóna a vytvořen 1 C proud pro případ výbuchu.
  • V pondělí 2. října vyjížděla jednotka k transportu osoby do ulice Souběžná.
  • V neděli 13. října zasahovaly od 3.14 hod. dvě  profesionální jednotky a naše dobrovolná jednotka v ulici Chalabalova u požáru bytu v obytném panelovém domě. Požár zasáhl byt v přízemí  domu v plném rozsahu, hasiči nasadili několik proudů vody, zasahovali v dýchací technice. Během zásahu zachránili jedenáct dospělých osob, čtyři děti a dva psy. Několik osob skončilo v péči ZZS.
  • V sobotu 26. října vznikl poblíž ulice Goldscheiderova požár lesního porostu a naše  jednotka tam byla povolána. Na místě bylo zjištěno, že hoří bioodpad v lese. Proto se na místo dostavily další dvě dobrovolné jednotky a univerzální dokončovací stroj ze Záchranného útvaru ze Zbiroha. Bioodpad i po rozhrabání bagrem stále pod zemským povrchem hořel a objevovala se skrytá ohniska, ze kterých vycházel kouř. Jednotky byly na místě až do pondělí, aby požářiště prolévaly vodou.
    SDH Stodůlky a městská část Praha 13 srdečně zvou 7. prosince od 13 hodin všechny děti i jejich rodiče do Spolkového domu na Mikulášskou nadílku. Od 18 hodin bude probíhat valná hromada SDH, tentokrát v hasičské zbrojnici v ul. Tlumačovská.

    Vážení, přijměte srdečné přání veselých Vánoc. Všem našim partnerům i přátelům do roku nového přejeme hodně zdaru v začátku, spoustu síly ke konci a navrch po celý rok přiměřeně štěstí, ať vás celým rokem provází. To z celého srdce přejí hasiči ze Stodůlek.


Vladimír Kos, SDH Stodůlky