Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Na Vltavě po Vltavě

Každoročně pořádá Praha 13 výlet pro členy klubů seniorů. Letos pozval starosta David Vodrážka stojednapadesát zástupců všech devíti klubů na tříhodinovou plavbu parníkem Vltava.

Poté, co je spolu se svými zástupci Petrem Zemanem a Davidem Zeleným přivítal na palubě, odrazil parník od břehu a dříve, než doplul ke Štvanici, byla zábava v plném proudu. Povídalo se, zpívalo, zaznělo pár skvělých vtipů a přidáme-li k tomu pohled na nádherná místa po obou vltavských březích, vydařené počasí a skvělé občerstvení, neměl čtvrtek 18. září chybu.

„Máme velmi aktivní kluby seniorů, které mají naši plnou podporu a každoroční společný výlet je poděkováním ze jejich celoroční činnost,“ řekl starosta. „Navíc je tu i zpětná vazba, protože při neformálním setkání se dozvím, co koho trápí, co by se dalo zlepšit, kde pomoci... Městská část se snaží naše dříve narozené spoluobčany maximální měrou zapojit do zdejšího dění a dát jim tak najevo, že i v seniorském věku mohou přispět k rozvoji Prahy 13, že nejsou a nikdy nebudou na druhé koleji a že si jich vážíme. Máme tady devět aktivních klubů seniorů a přesto to nestačí. Zájemců je daleko víc. Samozřejmě uvažujeme o tom, že by vznikl v pořadí již desátý klub. Praha 13 se neustále rozvíjí, vzniká nová výstavba u stanice metra Stodůlky, takže si dovedu představit, že by zrovna tam mohl nějaký vzniknout.“ Plavba na Vltavě po Vltavě se všem líbila, jenom škoda, že ty tři hodiny tak rychle utekly.

Eva Černá