Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Steak z jehněčí kýty na rozmarýnu a česneku

Steak z jehněčí kýty na rozmarýnu a česneku

 

Suroviny:
steak z jehněčí kýty, sůl, pepř, rozmarýn, olivový olej, hl. mouka, cibule, česnek, suché bílé víno, drůbeží vývar, petržel, máslo.

Postup:
Plátek jehněčí kýty s kostí naklepeme a ochutíme – solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem. Na dobře rozpálenou pánev s olivovým olejem vložíme připravený steak poprášený hladkou moukou. Nejprve ho opečeme dozlatova z jedné strany, poté steak obrátíme a přidáme k němu najemno krájenou cibulku, sekaný česnek, čerstvý rozmarýn a restujeme. Když začne cibulka zlátnout zalijeme ji bílým suchým vínem, které necháme vydusit. Maso znovu otočíme a podlijeme drůbežím vývarem, ve kterém maso dodusíme do měkka. Před podáváním přidáme do omáčky strouhaný parmazán, sekanou listovou petrželku a lžíci másla pro zjemnění chuti. Vše promícháme. Takto připravený steak můžeme podávat s jasmínovou rýží či mačkanými bramborami.

Tento recept nám poskytla restaurace Petržílkova 13, Nové Butovice
Otevírací doba Po – Ne: 11.30 – 23.30
Rezervace na tel. 251 550 534, 602 141 629
Více na www.restaurace-carpediem.cz, kontakt@restaurace-carpediem.cz