Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zveme vás na Festival volného času Prahy 13

Od soboty 1. září do neděle 7. října bude na různých místech naší městské části probíhat další ročník Festivalu volného času Prahy 13. Také letos se vám představí široké spektrum organizací, které v naší městské části realizují nejrůznější volnočasové aktivity pro děti, mládež i dospělé. Festivalová nabídka je tradičně zajímavá a pestrá, takže si určitě vybere každý. Na všechny akce jste srdečně zváni.

Program festivalu

sobota 1. září

9.00–17.00 Hokejbalový víkend na hřišti HC Kert park Praha v Kolovečské ulici

HC Kert park Praha pořádá víkendový turnaj O pohár starosty Prahy 13 s účastí šesti vrcholových mládežnických týmů. K němu je po celý víkend připraven doprovodný program pro všechny zájemce o tento sport (i úplné začátečníky). Součástí jsou různé dovednostní soutěže a možnost vyzkoušet si hokejbal pod dohledem trenérů a zkušených hráčů. V 17.00 začne první zápas extraligy hokejbalu dospělých.

9.00 Nohejbal – veřejný turnaj trojic

Turnaj pořádá oddíl TJ Sokol Stodůlky na hřišti nohejbalu v areálu jednoty v Kovářově ulici (u kostela).

neděle 2. září

 9.00–16.00 Druhý den hokejbalového víkendu

Pokračuje turnaj O pohár starosty Prahy 13 včetně doprovodných programů. Po 14. hodině se očekává vyhlášení výsledků.

10.00 Cyklistika – tradiční vyjížďka Stodůlky – Karlštejn – Stodůlky

Vyjížďku pořádá Cyklistický spolek Stodůlky. Start a cíl jsou u hokejbalového hřiště v Kolovečské ulici.

pondělí 3. – čtvrtek 6. září

Letní kino – Kinobus 2018

Na Slunečním náměstí v Nových Butovicích bude opět hostovat Kinobus. Promítání začne vždy po setmění. Promítány budou filmy: v pondělí Tři billbordy kousek za Ebbingem (kriminální drama – USA a Velká Británie), v úterý Padesát odstínů černé (parodie – USA), ve středu Loganovi parťáci (krimikomedie – USA) a ve čtvrtek Alibi na klíč (komedie – Francie).

úterý 4. září

18.30 Koncert skupiny B. Lues

Koncert se uskuteční před projekcí Kinobusu.

středa 5. září

14.00–17.30 Badminton – Den otevřených dveří na Lužinách

Akci pořádá Badmintonový klub Aktiv Lužiny v hale na Lužinách, v Zázvorkově ulici. Klub zve všechny zájemce včetně nejmenších dětí, aby si přišli pod vedením zkušených trenérů tento oblíbený sport zcela nezávazně a samozřejmě zdarma vyzkoušet a zahrát.

14.00–17.30 Den otevřených dveří ve studiu Bubec v Řeporyjích

Studio Bubec (Tělovýchovná 748, Praha 5-Řeporyje) si pro návštěvníky připravilo několik výtvarných workshopů pro děti i dospělé.
Více na www.bubec.cz.

18.30 Koncert bluegrassové skupiny Nová Sekce

Koncert se uskuteční před projekcí Kinobusu.

čtvrtek 6. září

14.00–17.30 Badminton – Další den otevřených dveří na Lužinách

Akci pořádá Badmintonový klub Aktiv Lužiny v hale na Lužinách, v Zázvorkově ulici. Klub zve všechny zájemce včetně nejmenších dětí, aby si přišli pod vedením zkušených trenérů vyzkoušet a zahrát zcela nezávazně a samozřejmě zdarma tento oblíbený sport.

16.00 Turistické akce – Pochod Hlubočepy trochu jinak a Poznávat a chránit

První akci pořádá ve spolupráci s MČ Praha 13 Klub českých turistů, oddíl Trilobit Barrandov. Pochod je zařazen do čtvrtečních podvečerních pochodů Prahou organizovaných KČT Praha. Start je na stanici metra Radlická, cíl pak u radnice Prahy 13 na Slunečním nám. v Nových Butovicích. Místní trasu Poznávat a chránit dlouhou 5 km (vhodnou i pro děti) připravila městská část a má start i cíl u radnice na Slunečním nám. Start obou pochodů je možný v době od 16.00 do 18.00, do cíle je nutno dojít v době od 17.30 do 20.00. Upomínkové ceny se budou losovat v cíli v 17.30, 18.30 a v 19.30.

sobota 8. září

 9.00–15.00 Beach volejbal – Veterán cup 100+ na kurtech v ul. Ovčí hájek v Nových Butovicích

Veřejný beach volejbalový turnaj smíšených dvojic – podmínkou účasti je součet letos dosaženého věku dvojice 100 a více let.

14.00–17.00 Kopaná – program pro malé a nejmenší zájemce

Na hřišti Sokola Stodůlky (u kostela) připravil oddíl kopané TJ Sokol Stodůlky sportovně zábavné odpoledne určené pro všechny začínající fotbalisty od nejútlejšího věku. Pod dohledem zkušených trenérů budou mít možnost vyzkoušet si své předpoklady i dovednosti a dozvědět se vše o možnostech začít s tímto národním sportem.

 14.00–17.00 Orthodocs Yacht Club na Slunečním náměstí

Tento jachtařský klub přiveze na Sluneční náměstí jachtařský trenažer, na kterém si budou mít možnost mladí zájemci vyzkoušet, jaké by to bylo jezdit na skutečné jachtě na vodě. Z technických důvodů se akce bude konat jen za příznivého (nedeštivého) počasí.

14.00–17.00 Skautské odpoledne v Centrálním parku u Kuželkárny

Skauti ze střediska Vatra budou mít připraven program plný soutěží a zajímavostí. Děti se mohou těšit na poznávačku, hlavolamy, boj s pěnovými zbraněmi Nerf a ukázku dalších skautských dovedností.

neděle 9. září

9.00–13.00 Den otevřených dveří v centru Avaloka v Bellušově ul. na Lužinách

Připravil spolek Luční květy/Yamabushi Soin. Program je určen pro všechny zájemce o tradiční japonská bojová umění a s tím související duševní rozvoj a tradiční kulturu. Prezentovat se bude i úspěšná již rok probíhající Škola sebeobrany pro ženy z Prahy 13.

středa 12. září

10.00–18.00 Den otevřených dveří Domu dětí a mládeže Stodůlky

Dům dětí a mládeže připravil ve svém areálu v Chlupově 1800 prohlídku prostorů, ukázku svých činností a další rodinný program:

  • 10.00–11.00 Cvičení rodičů s dětmi
  • 11.00–12.00 Divadlo Krapet uvede Příběhy včelích medvídků
  • 14.00–18.00 Prezentace tanečních, hudebních, divadelních a sportovních kroužků DDM Stodůlky
  • 16.30–17.30 Divadlo Krapet uvede hru Kocour Modroočko
  • 17.30–18.00 Vokální pěvecké skupiny CH–TDŽI, Tři tetky a další vystoupení kroužků DDM

Po celou dobu akce se můžete těšit na tvořivé dílny, ukázky aktivit a úkolů pro děti na stanovištích s různým zaměřením. Připravena je poznávací stezka po celém areálu.

16.00–18.00 Kopaná – přiveďme děti ke sportu na hřišti SK Motorlet Praha

Oddíl kopané připravil na svém hřišti v Jinonicích program zejména pro děti, které by se chtěly v budoucnu tomuto sportu věnovat. Zve všechny zájemce od nejútlejšího věku.

čtvrtek 13. září

10.00–14.00 Turnaj v pétanque v Domě sociálních služeb Lukáš

6. ročník seniorského turnaje v pétanque O putovní pohár starosty Prahy 13 a o zvláštní cenu zástupce starosty pro sociální oblast. Prezence účastníků od 9.30.

14.00–17.30 Badminton – Den otevřených dveří na Lužinách

Akci pořádá Badmintonový klub Aktiv Lužiny v hale na Lužinách v Zázvorkově ulici. Klub zve všechny zájemce včetně nejmenších dětí, aby si přišli pod vedením zkušených trenérů vyzkoušet a zahrát zcela nezávazně a samozřejmě zdarma tento oblíbený sport.

14.00–18.00 Megabajty – Roboti nastupují

Spolek TIB a FZŠ Trávníčkova pořádají odpoledne zasvěcené ukázkám a workshopům z oblasti výpočetní techniky s názvem Roboti nastupují (programování Baltík a Baltie C#, programování C#, Java pro Android, dále robotika Arduino, Micro:bit, Ozoboti a programování v Sratch). Ukázky – 3D tiskárna, programování Lego robotů.  Informace o počítačových kroužcích.

pátek 14. září

9.00–17.00 4. ročník Pražského medobraní před radnicí

Český svaz včelařů, ZO ČSV Řeporyje, Včelín Ořech připravují jednorázový trh s medem – prodej čerstvého medu, ochutnávka medů a medovin, prodej dalších včelích produktů a výrobků z nich, ukázka živých včel v proskleném úlu, mobilní včelí naučná stezka – přednášky o včelách, včelaření, přednášky o medu a jeho použití a skladování, ukázka apiterapie (léčba s pomocí včel a jejich produktů). Doplňkový program

9.00–13.00 Český červený kříž – ukázky první pomoci

V rámci doplňkového programu Medobraní bude 5. místní skupina Českého červeného kříže při OS Praha 1 předvádět ukázky první pomoci určené hlavně dětem.

9.00–13.00 Řemeslné dílničky pro děti – Kutil Junior

Připravil spolek Šikovné děti, z.s., který zajišťuje volnočasové řemeslné kroužky pro děti z I. st. ZŠ a působí i v Praze 13.

9.00–17.00 Prodej výrobků chráněné dílny PROSAZ, z.ú.

Organizace PROSAZ sídlící a dlouhodobě působící v Praze 13 má za cíl pomáhat zdravotně postiženým. Zapojuje je do běžného života zajištěním přímé péče, zaměstnáváním a nabídkou volnočasových a rekreačních aktivit. Na našich akcích se pravidelně aktivně účastní a bude zde nabízet výrobky své chráněné dílny.

14.00–15.00 Ukázky tradičních japonských bojových umění

Připravil spolek Luční květy/Yamabushi Soin. Bezpečné techniky sebeobrany si budou moci návštěvníci vyzkoušet spolu s instruktory.

14.00–17.00 Beluška, z.s. – ukázkové masáže zdarma

Své umění předvedou nevidomí maséři ze studia Beluška z ul. Neustupného

 14.00–17.30 Výtvarné workshopy pro děti – studio Bubec z Řeporyj

 15.30 Vystoupení Taneční skupiny Mirabel (Irské tance)

sobota 15. září

11.00–20.00 Zažít město jinak

V rámci akce Zažít město jinak, která se v naší městské části Praha 13 uskuteční poprvé, proběhne v dočasně uzavřené Seydlerově ulici v Nových Butovicích sousedské setkání nadšenců a spokojených obyvatel této ulice a přilehlého okolí. Jde o občanskou iniciativu, která připravuje bohatý program, ve kterém nebude chybět sport ani kultura. Těšit se tak můžete na vystoupení hudební kapely Lime Dezert a 20 Minutes. Pro tancechtivé bude připravena lekce Kubánské salsy. Zahrát si budete moci badminton, stolní tenis, šachy, čáru, či frisbee. Pro děti jsou připraveny různorodé soutěže a aktivity a nebude chybět ani lego koutek a kadeřnický stánek pro děti. O dobré jídlo a pití se postará místní řeznictví, hospoda & bar a restaurace.  Tuto občanskou iniciativu podporuje i městská část.

10.00–17.00 Minigolfový turnaj na hřišti v Centrálním parku

Rodinná tříčlenná družstva a jednotlivci. Turnaj pořádá Yamka Minigolfclub Butovice.

13.00–17.00 Judo Bivoj v Centrálním parku

Ukázka výcviku a zápasu v tradičním judu.

neděle 16. září – sportovní program

9.30–13.00 Den otevřených dveří ve Sportovní hale na Lužinách

Všesportovní oddíl SK Hala Lužiny si připravil na dopoledne pro návštěvníky ukázky činnosti jednotlivých oddílů.

14.00–16.00 Hasičské odpoledne v Centrálním parku u Kuželkárny

Společně pořádají SDH Třebonice a SDH Stodůlky. Zejména pro děti mají naši hasiči připravenou ukázku hasičské techniky a řadu soutěží v zábavných hasičských disciplínách.

14.00–16.00 Dětská atletika v Centrálním parku na hřišti u Kuželkárny

Lehkoatletický sportovní klub Aktis Praha připravil ukázky dětské atletiky, kterou si bude moci každý vyzkoušet. Na okolních cestách budou probíhat běžecké závody dětí všech věkových kategorií.

15.00–18.00 Odpolední program Sportovního klubu Hala Lužiny v Centrálním parku u Kuželkárny

Orientační běh pro děti a rodiče, ukázky cvičení žáků, sportovní hry Kubb, lakros, indianaka, nudloball, ringo apod.

15.00–18.00 Kultura do ulic – vystoupení hudebních skupin

V Centrálním parku u Kuželkárny se v rámci koncertu představí několik hudebních skupin.

15.00–17.00 Beluška, z.s. – ukázkové masáže zdarma

Své umění opět předvedou nevidomí maséři ze studia Beluška.

15.30–16.00 FitMami – ukázkové cvičení pro maminky s dětmi

Program FitMami je outdoorové cvičení pro maminky s dětmi od 6 týdnů, které v průběhu roku pravidelně probíhá v Centrálním parku. Obsahuje prvky cardio cvičení, posilování, fitness v přírodě, ale i společné zážitky maminek. V rámci festivalu bude možné vyzkoušet si ukázkovou „hodinu“ zdarma a získat rady a kontakty.

16.00–17.00 Prezentace Školy sebeobrany pro ženy Prahy 13

Ukázky připravil spolek Luční květy/Yamabushi Soin, který školu sebeobrany provozuje v centru Avaloka. Bezpečné techniky sebeobrany si budou moci návštěvníci vyzkoušet spolu s instruktorem.

17.00–17.30 FitStation.cz – ukázky sportovního aerobiku

Spolek FitStation.cz, jehož posláním je poskytování všestranné sportovní průpravy pro děti a dospělé a vytváření podmínek pro rozvoj rekreačních i soutěžních forem aerobiku a fitness, působí v Praze 13 již řadu let. Pro návštěvníky si připravil zajímavá dětská vystoupení.

neděle 16. září – kulturní program

14.00–17.00 Modelářský den před radnicí

V rámci výstavy Modely a modeláři Prahy 13 si vystavující modelářské kroužky z Domu dětí a mládeže Stodůlky připravily ukázky létání modelů, soutěže ve stavbě a létání vlaštovek a modelářská překvapení.

16.00–17.30 Odpolední kulturní program Domu dětí a mládeže Stodůlky v KD Mlejn

Od 16.00 autorské představení divadelního souboru Pecka z DDM Stodůlky Prostě táta, po něm bude následovat interaktivní divadelní dílna Cesta k divadlu. Členové a lektoři divadelních kroužků DDM Stodůlky předvedou jednoduché divadelní techniky včetně různých improvizací. Aktivity jsou interaktivní a počítají s aktivním zapojením přítomných diváků.

pondělí 17. září

 14.00–17.30 Badminton – Další den otevřených dveří (více u data 13. 9.)

čtvrtek 20. září

15.00–19.00 Klubobraní v Klubu JednaTrojka v Centrálním parku

Klubobraní připravila Proxima Sociale, o.p.s. Na programu je turnaj ve stolním fotbálku o ceny, graffiti workshop s Fogoshem, workshop blogingu, workshop tělesných modifikací a kadeřnický workshop (barvení křídami a vlasový styling). Celou akci budou hudebně provázet DJ a moderátor z řad uživatelů. Najdete zde i dětský koutek.

16.00–18.00 Vystoupení pěveckých souborů ve Spolkovém domě a divadelní představení

V 16.00 se představí sbory Klíček a Notečka z FZŠ Mezi Školami, v 16.45 sbory Kulíšci a Noctuella z FZŠ prof. Otokara Chlupa a v 17.30 divadelní soubor ze ZŠ Klausova.

16.30 Taekwondo WTF ukázky cvičení na hřišti FZŠ prof. Otokara Chlupa

Úspěšný oddíl korejského bojového sportu pro děti i dospělé, který působí v Praze 13, si připravil ukázky výcviku tohoto sportu.

17.00 Atletické odpoledne na hřišti FZŠ prof. Otokara Chlupa

Atletický oddíl TJ Stodůlky, z.s., připravil spoustu sportovních soutěží pro děti a mládež. Zúčastnit se mohou i ti, kdo se dosud atletice nebo sportu vůbec nevěnovali.

sobota 22. září

9.00 Dvanáctý ročník Pražského cyklozvonění

Sraz účastníků v 9.00 v Centrálním parku na hrázi Stodůleckého rybníka. Odjezd v 9.15. Cíl bude již podruhé v Praze 8, v ulici Křižíkova u Karlínského nám. Trasa je dlouhá 20 km, tudíž je vhodná i pro rodiny s většími dětmi. Pro všechny účastníky bude připraven zábavný program, soutěže a hudební produkce. Více na www.cyklozvoneni.cz.

9.00–17.00 Sportovní den SK Velká Ohrada u Nepomuckého rybníka

Všichni návštěvníci se mohou zapojit do sportování. Připraveny jsou disciplíny ryze sportovní, jako je plnění Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, i netradiční, sportovně-zábavné, ale i ukázky florbalu. Ani letos nebude chybět ukázka flyboardingu – nového adrenalinového sportu. Vystoupení profi letců se předpokládá v 11.00 a v 15.00.

9.30 Badminton – veřejný badmintonový turnaj Liga lužinské mládeže

Pořádá Badmintonový klub Aktiv Lužiny v tenisové hale v Zázvorkově ul. na Lužinách.

14.00–17.00 Basketbal – otevřený basketbalový turnaj začátečníků Boj o Krále Bubliny

Pořádá Basketbalová akademie Sparta Praha v nafukovací hale u ZŠ Kuncova. Turnaj se pořádá pro začátečníky, pokročilé i pro děti od 6 do 12 let, které přijdou a projeví zájem. Všichni si budou moci vyzkoušet druhou nejoblíbenější hru na světě!

neděle 23. září

 10.30 Badminton – veřejný badmintonový turnaj dvojic – rodič a dítě

Pořádá Badmintonový klub Aktiv Lužiny v tenisové hale v Zázvorkově ul. na Lužinách.

14.00–16.00 Florbal na invalidních vozících v Centrálním parku

Ukázkové zápasy v tomto sportu pro hendikepované připravil na hřišti u Kuželkárny spolek Flor-In. Všichni zájemci budou mít možnost si po skončení zápasů florbal na vozíčku vyzkoušet.

14.00–17.00 Lukostřelba v Centrálním parku u Kuželkárny

Oddíl lukostřelby SK Start Praha připravil program s ukázkami sportovní lukostřelby a možností si pod dohledem zkušených mladých lukostřelců z tohoto oddílu střelbu z luku vyzkoušet.

15.00–15.30 FitMami – ukázkové cvičení pro maminky s dětmi

Program FitMami je outdoorové cvičení pro maminky s dětmi od 6 týdnů, které v průběhu roku pravidelně probíhá v Centrálním parku. Obsahuje prvky cardio cvičení, posilování, fitnes v přírodě, ale i společné zážitky maminek. V rámci festivalu bude možnost vyzkoušet si ukázkovou „hodinu“ zdarma a získat rady a kontakty.

16.30–17.30 Veřejný kuželkový turnaj v Centrálním parku v Kuželkárně

Pořádá městská část Praha 13. Soutěžit se bude v kategoriích dospělí i děti. Vítáni jsou všichni návštěvníci sportovního odpoledne.

čtvrtek 27. září

10.00 Svatováclavský NW pochod z Lukáše k prameništi Motolského potoka na táborák

Svatováclavským NW pochodem vzdají jeho účastnící hold patronovi České země Sv. Václavovi. Vychází se v 10.00 od Střediska sociálních služeb Prahy 13. V cíli na účastníky čeká připravený táborák s opékáním buřtů.

pátek 28. září

9.00–18.00 Dobrodružná soutěžní hra Pražské věže s Prahou 13

Cílem této celopražské hry je přiblížit lidem Prahu v nových pohledech. Vždyť právě věže dělají obraz našeho města. Více informací je na www.prazskeveze.cz, kde také můžete od 1. září podávat přihlášky. Úvodní i cílová prezence bude u radnice na Slunečním nám. v Nových Butovicích od 9.00 do 18.00. Hra zahrnuje věže na území Nových Butovic, Jinonic, Stodůlek, Řep, Ořechu, Třebonic a Řeporyj.

13.00–17.00 Svatováclavské odpoledne na Slunečním nám.

Připraven je odpolední program pro celou rodinu.

Akce Helppes – seznamte se s činností centra výcviku psů pro postižené

Uvidíte, jakým způsobem jsou asistenční psi cvičeni. Jejich asistenti rádi odpoví na vaše dotazy, týkající se vašich psích miláčků. Pomoci této neziskovce můžete buď formou finančního daru, či zakoupením špekáčku, který si můžete na místě opéct.

Voříškiáda – soutěž o nejhezčího voříška Prahy 13

Neváhejte s sebou vzít i toho svého psího miláčka a od 14.00 do. 16.00 se zúčastnit soutěže o Nejhezčího voříška – tradiční Voříškiády.

Lesy hl. m. Prahy

Pro děti bude připraven stánek podniku Lesy hl. m. Prahy se stanovištěm o práci Záchranné stanice pro volně žijící živočichy hl. m. Prahy.

PROSAZ

Nebudou chybět stánky s výrobky chráněných dílen PROSAZu, výroba svíček organizace nevidomých Beluška. Zakoupením jejich výrobků podpoříte tyto neziskové organizace.

Šikovné děti

Řemeslné dílničky pro děti – kutil junior, které připravil spolek Šikovné děti, z.s., který zajišťuje volnočasové řemeslné kroužky pro děti z I. stupně ZŠ a působí dlouhodobě i v Praze 13.

Výroba šperků

Bude zde i stánek s ukázkou výroby šperků s následnou možností jejich zakoupení.

Hudební vystoupení ukázka pole sport a aerobiku

Od 14.00 zahraje orchestr Šarbilach, od 15.00 skupina Motovidlo, v 16.00 vystoupí písničkář Slávek Maděra. Na závěr je připravena ukázka sportovního cvičení u tyče v podání instruktorek ze studia Pole Heaven a ukázka cvičení aerobiku v podání FitStation.cz.

sobota 29. září

10.00 Abebe Bikila – Memoriál Run – běh pro zdraví a vytrvalost Centrálním parkem

Záštitu nad memoriálem převzala Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně, z.s. Memoriál organizuje na památku legendárního dvojnásobného olympijského vítěze a rekordmana v maratonu Etiopská komunita v ČR ve spolupráci s městskou částí Praha 13. Účastnit se mohou všichni zájemci ve věkových kategoriích 7 až 12 let, 13 až 18 let a starší mládež a dospělí nad 19 let již bez rozdílu věku. Základní trasa běhu 2 km, prodloužená cca na 3,2 km. Jde o běh pro zdraví a vytrvalost. Prezence od 9.30, start v 10.00 v Centrálním parku u Kuželkárny. Doprovodný program: Krátce o životě atleta (Abebe Bikila), Běh bosky versus v botách, Tajemství talentu Etiopanů pro běh, Trénink versus talent, co je víc? Význam vytrvalostního běhu pro zdraví, Má běhání zdravotní rizika?

14.00–18.00 Muser Show – kulturně zábavný program na Slunečním nám. v Nových Butovicích

Na programu jsou hudební vystoupení, taneční vystoupení, autogramiáda a soutěže. Hosté: Adam Kajumi, Mína, Naty Hrychová, Annie Camel, Terysa, Nachty, Kris, Dejvit, Síma.

neděle 30. září

 14.00–18.00 Sportovní program Veřejné sportovní akademie v Centrálním parku u Kuželkárny

14.00–15.00 – in-line bruslení pro děti (možnost zapůjčení bruslí i chráničů zdarma)

15.00–16.00 – hra Snag golf pro děti (zapůjčení vybavení zdarma)

16.00–17.00 – chůze s holemi Nordic Walking pro dospělé (zapůjčení holí zdarma)

Všichni zájemci si budou mít možnost tyto aktivity vyzkoušet a případně se i přihlásit do dlouhodobých zájmových kroužků na místě.

pondělí 1. října

8.30 Mezinárodní den seniorů – Lukiáda ve Středisku sociálních služeb Prahy 13

Lukiáda 2018 je olympiáda pro seniory ve sportovních i nesportovních disciplínách. Letos se uskuteční již 4. ročník. Zápis účastníků

8.30–9.00. Ukončení akce do 14.00. Odpoledne se budou vítězům předávat ve Spolkovém domě ceny.

14.30–17.00 Den seniorů ve Spolkovém domě

Nejen pro účastníky Lukiády je připraveno seniorské odpoledne. Od 15.00 hodin zazní známé muzikálové a operetní árie a od 16.00 vystoupí skupina Motovidlo. Pro seniory je připraveno i občerstvení.

neděle 7. října

 9.15–12.00 Běh Metropole v Centrálním parku u Kuželkárny

Prezence účastníků 9.15–9.45, start v 10.00. Závod je součástí seriálu veřejných běžeckých závodů pořádaných v městských částech Prahy, kdy základní myšlenkou a cílem je podpořit zdravý životní styl Pražanů všech věkových kategorií a podnítit sounáležitost závodníků – občanů ke své městské části. Každý účastník závodu od dětí po seniory i handicapované reprezentuje svou městskou část dle místa svého trvalého bydliště a svým startem v závodu jí přináší bod. Na konci seriálu určí součet všech bodů ze všech závodů pořadí městských částí Prahy a nejsportovnější městskou část Prahy. V celkových výsledcích je Praha 13 zatím na krásném druhém místě.

 19.00 Koncert žáků Fakultní základní umělecké školy Stodůlky v KD Mlejn

Představí se žáci všech oddělení FZUŠ Stodůlky. Koncertem bude letošní ročník Festivalu volného času Prahy 13 slavnostně ukončen.

Připravil Bohdan Pardubický