Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dům dětí je místem, kde se stále něco děje

Předjarní a jarní akce i aktivity se v Domě dětí a mládeže Stodůlky rozběhly naplno. Například se konala únorová Rodina v akci s celodenním programem. V keramické dílně děti a rodiče modelovali z hlíny masky, tatínkové se svými ratolestmi měli možnost seznámit se s vybavením technické dílny i nástroji na řemeslné zpracování různých materiálů a na ty, kteří dali přednost Deskohraní, čekaly hned čtyři nové deskové hry. Přítomné děti určitě potěšila i návštěva zooložky a kynoložky Heleny Jahelkové. Ta je také chovatelka československých vlčáků, takže nikoho nepřekvapil její doprovod – Hopinka a Trapper. Děti se dozvěděly spoustu zajímavostí nejen o životě dvou čtyřnohých návštěvníků. Odpoledne se Ateliér Domečku proměnil na řemeslnou dílnu. Vzniklá výtvarná díla v podobě skvostných masek plných barev, lesklých látek, třpytek, barevných laků... děti použily při karnevalovém veselí.

Žijeme v klidné a bezpečné zemi, díky čemuž máme čas i na koníčky – například sborový zpěv. V jiných částech světa ale spousta dětí takové štěstí nemá. Proto se nejstarší děti z DPS Stodůláček ve spolupráci s pražským acpella sborem Všelijak rozhodli připojit k celorepublikové akci na podporu mezinárodní organizace UNICEF, která se uskuteční 23. března. O týden později proběhne už 16. ročník soutěže Doremifa.

Sice ještě nezačalo jaro, ale v domě dětí už vědí, co vám, ale hlavně dětem nabídnou v létě. Poznávači, Hráči, Umělci... To jsou nové názvy pro letní příměstské tábory, kterých je v nabídce čtyřiačtyřicet. Nebudou chybět ani výjezdní tábory, těch je připraveno osm. Více informací najdete na webových stránkách domu dětí.

-red-