Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rodina v akci – změna konceptu

S novým rokem přišly do Domu dětí a mládeže změny. Jedna z nich se týká Rodiny v akci, která se konala v minulých letech v sobotu a nyní se bude konat každý třetí pátek v měsíci. Novinkou je i divadelní představení pro děti a jejich rodiče, po kterém následuje workshop, kde si děti budou moci vyrobit postavičku z divadla a pak si pohrát se senzorickými boxy. 

V lednu nás navštívilo divadlo Pod kloboukem s představením Jak Čutný potkal Brumlu. Při workshopu si poté děti mohly vyrobit postavičku medvěda a tučňáka, aby zahrály divadlo rodičům doma. Dále bylo pro děti nachystáno dobrodružství v zážitkové zóně, kde se dozvěděly něco málo o tom, kde tučňáci a lední medvědi žijí. Aby to bylo opravdu autentické, použili jsme cukr, krupici a pěnu na holení, abychom imitovali sníh. Děti si také mohly na vlastní kůži vyzkoušet, jak je možné, že lednímu medvědu není zima. K tomuto zážitku nám postačilo sádlo, nádoba s ledem a gumové rukavice. 

Divadelní představení pro rodiče s dětmi se koná v dopoledních hodinách. V odpoledních hodinách budou organizovány akce pro starší děti samostatně, ale i pro rodiče s dětmi. Od března by měly být realizovány výlety pro děti, a to třetí sobotu v měsíci. 

V březnu se můžete těšit na návštěvu Astrobusu, který nás navštíví v DDM Stodůlky. 

Lucie Cestrová, koordinátorka akce