Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zlatí basketbalisté ze Stodůlek

Reprezentantky ČR do 17 let Julie Reisingerová, Patricie Gallasová a David Pekárek, reprezentant ČR do 19 let

Na nedávných mistrovstvích republiky získaly tým juniorů do 19 let stříbrné medaile, družstvo juniorek do 19 let bronz a medailovou sadu zkompletovaly kadetky do 17 let a družstvo našich nejmladších minižáků mix kategorie U11 (smíšené družstvo chlapců a dívek). Oba celky vybojovaly medaile nejcennější a po právu se mohou pyšnit titulem mistr republiky.
Jmenovaná družstva BA Sparta se mohou opírat o hráčky a hráče, kteří se řadí k těm úplně nejlepším ve své kategorii. Mnozí oblékají i dresy mládežnických reprezentačních týmů. Mezi dívkami má sparťanská líheň hned osm reprezentantek a mezi chlapci jich je do reprezentačních výběrů zařazeno pět.

Díky novému projektu Get Better Academy se však začínají ve sparťanských týmech objevovat i reprezentanti z Lotyšska, Ukrajiny, Ruska, Moldávie, nově i z Holandska, Německa, Finska, Srbska nebo Chorvatska. Ti přijíždějí s cílem se natolik zlepšit, aby mohli získat sportovní stipendium na amerických univerzitách a hrát univerzitní ligu NCAA, která jim otevírá bránu do NBA. Vloni už na univerzitu odešel jeden český hráč, letos to vypadá na tři, kteří obléknou americké univerzitní dresy.

BA Sparta Praha je hlavně basketbalová líheň, proto rádi uvítáme v našich řadách další sportovce, a to hlavně v září na náborech. Po skončení klubové sezony se naše stodůlecká hala v Kovářově ulici stává útočištěm reprezentačního výběru mladších mužů, hrajícího mistrovství Evropy. Ten v rámci přípravy odehraje 27. června přátelské utkání s A týmem České republiky.

Zdeněk Zajíček, prezident BA Sparta Praha a Pavel Šenk, trenér