Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Krátce - červen 2016

  • Děti ze ZŠ Janského strávily v gymnastické hale v Dobřichovicích jedno dopoledne nabité sportovním programem. Vyzkoušely si cvičení na sportovním nářadí, zumbu, seznámily se i s gymnastikou nebo záludnostmi horolezecké stěny, nechyběly ani soutěže.
  • Dům dětí a mládeže Praha 2 uspořádal výtvarnou soutěž Vykoumej komiks, do které bylo ve třech kategoriích zasláno přes 370 prací. Mezi vybranými komiksy bylo i dvanáct prací žáků FZŠ Mezi Školami. Zvláštní ocenění poroty za nejlepší atmosféru komiksu získal Julian Leunti z 6.B.
  • Žáci ZŠP a ZŠS Lužiny, Trávníčkova 1743, a někteří členové rodin vyrazili na jednodenní výlet do německého Tropic Islands, největšího aquaparku v Evropě. Vyžití bylo opravdu obrovské. Akci zorganizovali pedagogové školy ve spolupráci se Spolkem Rarach.
  • V dubnu proběhlo obvodní kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Na školním hřišti FZŠ Trávníčkova změřilo své síly 7 škol. Z „domácích“ soutěžilo 19 dětí. Mezi nejúspěšnější patřili Lukáš Míka, Artur Hurej a Ondra Kessner, kteří budou školu reprezentovat v pražském finále.
  • Děti z 2.B FZŠ Mezi Školami si k svátku maminek připravily besídku. Protože hrají na flétnu, utvořily maminkám k svátku krásné pásmo z písniček, básniček a flétnového vystoupení.