Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bronzová je zlatá a stříbrná

Po roce se na Lužinách uskutečnil tradiční hokejbalový turnaj základních škol s názvem Hokejbal proti drogám 2018. Ve svém areálu ho koncem dubna uspořádal Hokejbalový klub HC Kert Park Praha spolu s Pražským svazem hokejbalu a městskou částí Praha 13. Stejně jako v loňském roce převzala nad touto sportovní událostí záštitu místostarostka Marcela Plesníková.

Turnaj byl vypsán pro dvě kategorie – družstva prvních až třetích tříd, kde se zúčastnily pouze tři školy, a čtvrtých až pátých tříd. Zde byla účast škol o poznání vyšší.


V kategorii prvních až třetích tříd byla letošní účast škol oproti loňskému roku nižší. To ale neměnilo nic na obrovském nasazení družstev, boji o každý míček, snaze uhrát co nejlepší výsledek, ale také zřejmé radosti ze hry. Pohár pro vítěze nakonec ukořistila ZŠ Chrášťany, druhá skončila ZŠ s RVJ Bronzová, na třetím místě se umístila FZŠ Brdičkova.

Ve starší kategorii vyslalo do turnaje své týmy celkem šest škol, ZŠ Mohylová postavila mužstva dvě. O konečné pořadí a postup na celorepublikové finále se bojovalo až do posledních zápasů. Vítězem se nakonec stala ZŠ s RVJ Bronzová, stříbro brala FZŠ Brdičkova, bronz ZŠ Mohylová. Turnaje se dále zúčastnily FZŠ Trávníčkova a základní školy z Jinočan a Chrášťan.

Finálová kola turnaje Hokejbal proti drogám 2018 se uskuteční 6. června, tak držte palce. Na závěr bych chtěl poděkovat našim dorostencům, kteří se na výbornou zhostili rolí rozhodčích, časoměřičů a zapisovatelů.

Milan Kubíček