Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách?

Prázdniny s Domem dětí a mládeže Stodůlky

Pro děti ve věku 7 až 10 let (I. stupeň ZŠ) pořádáme od 14. do 21. 8. sportovní letní tábor s celotáborovou hrou na téma Cesta časem. Pojďte s námi cestovat naší historií! Stavíme se v době ledové, potkáme dinosaury a než se vrátíme zpět do současnosti, naučíme se řemeslům a mnoho dalšího. Čeká vás týden plný sportovních aktivit, her, dobrodružství a zábavy. Cena 4 100 Kč zahrnuje ubytování v rodinném penzionu, který se nachází na kraji lesa v obci Krásná v Jizerských horách, dopravu, stravu 5x denně, pitný režim, zdravotní i pedagogický doprovod, materiál a program. V případě zájmu vystavíme fakturu pro zaměstnavatele. Více informací a přihlášky na www.ddmstodulky.cz.

Příměstské tábory na vodě

Yacht Funny Camp pořádá pro děti od 4 do 15 let po celé léto týdenní příměstské tábory na Císařské louce v Orthodocks Yacht Clubu. Denně od 8.30 do 17.00 (příchod do 9.00, odchod od 16.00) je čeká plachtění, paddleboardy, výtvarná dílna, výuka golfu, beachvolleyball, výlety lodí... Zajištěna je celodenní strava i profesionální trenéři. Díky dotaci můžeme dětem z 1. – 5. třídy poskytnout na červencové termíny výraznou slevu. Více na www.oyc.cz, petra@oyc.cz, tel. 604 174 739.

Letní příměstské tábory s FasTracKids

Pro děti od 3 do 9 let opět připravujeme oblíbené tematické příměstské tábory (po–pá) na celé období letních prázdnin (9 termínů). Děti se od 8.00 do 17.30 budou nejen dobře bavit, ale také objevovat například svět kosmonautů, lékařů, paleontologů, vědců nebo mezinárodních cestovatelů. Každý den je plný interaktivních a vzrušujících aktivit. Cena je 3 950 Kč/týden, půlden 1 950 Kč/týden, 950 Kč/den (svačina, oběd, pitný režim, materiály na kreativní činnost, zážitková videa, tematické přehledy). Více na www.fastrackids.cz/praha5, praha5@fastrackids.cz, tel. 604 815 472.

Příměstský tábor pro děti

Včelín Ořech, z.s., pořádá od 10. 7. do 1. 9. pro děti od 1. do 5. třídy příměstské tábory v týdenních cyklech – vždy od pondělí do pátku od 7.00 do 18.00. V rámci programu jsou pro děti připravovány nejen hry, ale další aktivity, které jsou uzpůsobeny jejich věku. Tedy především procházky po okolí, návštěvy dalších hřišť, poznávání přírody,  sportování, návštěva včelína, vyzkoušení keramické dílny, výtvarné dílny, omezeně i využití vybraných nízkých překážek v lanovém centru atd. Všechny aktivity budou vedeny zkušenými vedoucími a tak, aby byly pro děti zajímavé, ale zároveň bezpečné. Díky podpoře z Evropského sociálního fondu je tábor zdarma. Rodiče platí pouze stravu a výlety. Na doplnění týmu hledáme táborové instruktory (učitele, studenty VŠ apod.). Více na www.vcelinorech.cz, vcelinorech@gmail.com, tel. 602 614 170.

Letní tábor s Lučinkou

Folklorní soubor Lučinka pořádá ve dnech 18. – 25. 8. dětské soustředění – letní tábor s pohybovým zaměřením. Vydáme se společně do obce Vřesník u Humpolce, kde budeme pořádat dobrodružné výpravy do přírody, jezdit na ponících, soutěžit, hrát hry a také se učit novým pohybům na tanečních zkouškách. Tento ozdravný pobyt je vhodný pro děti ve věku 5–10 let, ať už se tanci věnují či chtějí začít, nebo prostě jen mají spoustu energie a chtějí se vydovádět. Malí i velcí si přijdou na své, protože program bude přizpůsoben všem věkovým kategoriím. Cena je 3 100 Kč. Více informací včetně přihlášky na www.fslucinka.wz.cz, fslucinka@seznam.cz.

Léto s tenisem

Tenisová škola Tallent pořádá na několika místech metropole (např. 9. – 13. 7. a 13. – 17. 8. ve Sport centru Řepy) příměstské tábory. Během celého léta, vždy od pondělí do pátku, si mohou děti ve věku 4–15 let vyzkoušet tenis. Dopoledne probíhá dvouhodinový trénink a potom program – každý den jiný – plavání, zoo, minigolf... Zvolit můžete pouze tenis (9.00 – 11.00) nebo tenis + program (9.00 – 16.00). Ve dvou termínech (30. 6. – 6. 7. a 27. 7. – 3. 8.) pořádáme také týdenní prázdninový tábor se zaměřením na intenzivní výuku tenisu v Jilemnici. Tenisový camp je pro děti a mládež od 6 do 18 let. Kromě tenisu čeká na účastníky i florbal, ping-pong, etapová hra... Veškeré informace a přihlášky jsou na www.e-tabory.cz.

Summer Basketball Academy

Basketbalová akademie Sparta Praha pořádá již podruhé příměstský basketbalový tábor pro děti roč. 2005–10. Tábory proběhnou 16. – 20. 7. a 23. – 27. 7. – denně od 8.00 do 17.00 ve sportovním areálu ZŠ Jana Wericha, Španielova 1111, Řepy. Vítáni jsou jak pokročilí hráči basketbalu, tak úplní začátečníci. Děti budou rozděleny do skupin podle věku, program pro mladší účastníky bude mít všeobecné zaměření na více míčových sportů. Všechny děti se zúčastní atletické a všeobecné pohybové průpravy, basketbalových tréninků a turnajů, dovednostních soutěží a celotáborové hry. Účastníci budou mít zajištěn oběd v restauraci a pitný režim. Více info a online registrace na www.basketballacademy.cz. Registrace končí při naplnění kapacity tábora.

Pán prstenů

Spolek Duha Sedliště nabízí dětem a mládeži ve věku od 6 do 16 let možnost zúčastnit se v termínu 28. 7. – 11. 8. letního tábora na Sázavě. Letošní tábor je již 20. v pořadí, který náš spolek pořádá. Jeho náplní je celotáborová hra Pán prstenů. Nabízíme dětem 14 hezkých dní v prostředí sázavského lesa vyplněných hrami, sportem a hlavně legrací. Děti na táboře vedeme k samostatnosti, poznávání přírody, táboření a hlavně k umění žít v kolektivu. Ubytování je v chatičkách uprostřed lesa nedaleko Sázavy, pobyt je pod lékařským dohledem. Více na www.sedliste3.cz.

Připravila Eva Černá