Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Maraton nových nápadů

Předposlední 24 hodinový maraton nápadů je za námi. První letošní a v pořadí již třetí Ideathon proběhl 17. a 18. května v KD Mlejn. Přihlášené týmy řešily předem oznámená témata – parkování, sociální oblast, zdravotnictví a technickou infrastrukturu.

První místo získal projekt nazvaný PillsCube z oblasti zdravotnictví, který zpracovával tým Maracudo. Žáci z gymnázia Jaroslava Heyrovského ve své prezentaci představili inteligentní lékovou krabičku,  která zajistí nejen dozor nad užíváním tablet, ale je také vybavena zvukovým a  světelným signálem a napojena na aplikaci, která zajistí pravidelné výpisy. Její využití soutěžící konzultovali s pracovníky pečovatelského domu, kde může být využita stejně jako v nemocnicích a rodinách.

Na druhém místě se umístil projekt, který se zaměřil na optimální využívání stávajících parkovacích ploch, třetí příčku obhájil nápad s umístěním tlačítek na nebezpečných místech, jako jsou například zastávky nočních autobusů. Tyto nápady budou zahrnuty do Strategického plánu MČ Praha 13 na období 2018–2024. Poslední ze čtyř plánovaných Ideathonů se uskuteční ve dnech 1. – 2. listopadu. Jeho přípravy jsou již v plném proudu. Sledujte proto www.idea13.cz.

Libor Hakl a Michala Králová