Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vítěze čeká celostátní finále


Stalo se již tradicí, že hokejbalový klub HC Kert Park Praha společně s městskou částí Praha 13 pořádá pro žáky základních škol hokejbalový turnaj Hokejbal proti drogám. Stejně jako vloni nad ním převzala záštitu místostarostka Marcela Plesníková.

Tentokrát se soutěžilo jen ve dvou kategoriích, protože do té nejmladší (1.–3. třída) se přihlásila pouze jedna škola. Druhá kategorie, kde hráli žáci 4. a 5. tříd, byla nejpočetnější. Pravidelné účastníky z FZŠ Brdičkova, Trávníčkova a ZŠ s RVJ Bronzová doplnily děti z nedalekých Jinočan a Chrášťan. Nejdále to k nám měla ZŠ Bratří Venclíků z Prahy 9. Turnaj se hrál systémem nejspravedlivějším – každý s každým. Všechny medailové pozice skončily v rukou domácích škol. Z prvního místa se radovalo mužstvo FZŠ Brdičkova, stříbro brala FZŠ Trávníčkova, bronz děti z Bronzové. V kategorii 6.–7. tříd, ta zápasy odehrála o den později, zvítězili bez porážky žáci ZŠ s RVJ Bronzová. Stříbro vybojovala FZŠ Brdičkova, bronz si nakonec na Prahu 9 odvezli hráči ze Základní školy Bratří Venclíků. Vítězná mužstva v obou kategoriích nás budou reprezentovat na celostátním finále turnaje.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kdo mi s turnajem pomohli. Martině Suchánkové za administrativní část, juniorům Kert Parku za řízení zápasů a organizační pomoc, sekretáři pražského svazu hokejbalu Marku Skramužskému za zajištění cen a v neposlední řadě paní místostarostce. Věříme, že příští rok obsadíme všechny kategorie a o cenné kovy bude bojovat ještě více škol.

Milan Kubíček