Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Letní EDU kempy – prázdninová novinka Dům dětí a mládeže

Dům dětí a mládeže Stodůlky ve spolupráci se základními školami Prahy 13 připravil v době letních prázdnin Letní EDU kempy 2021. Jejich hlavním smyslem je, aby si děti z jednotlivých aktivit odnesly co největší množství nových poznatků a dovedností a přitom si prostřednictvím různých interaktivních aktivit, her a soutěží užily i pestrou zábavu. Našim cílem není děti v době prázdnin pouze klasicky učit a doplnit tak zameškané učivo z českého jazyka nebo matematiky. Plánujeme se soustředit na čtenářskou, mediální a jinou gramotnost, logické myšlení či myšlení ve variantách, ekologii, přírodu, zdravý životní styl, osobní rozvoj, komunikační a další sociální dovednosti... Aktivity budeme realizovat v souladu s principy zážitkové pedagogiky a s důrazem na propojení mezipředmětových vztahů.
Kempy budou probíhat v prostorách partnerských základních škol Prahy 13, ve školních zahradách, na hřištích a sportovištích, v okolní přírodě nebo v Centrálním parku. V průběhu srpna budeme za finanční podpory městské části Praha 13 a MŠMT realizovat celkem deset Letních EDU kempů. Ty jsou určené zejména dětem I. stupně základních škol ohrožených školním neúspěchem. Pro děti bude mimo jiné zajištěna i strava (oběd a 2 svačiny). V případě obdržení dotace ze strany MŠMT budou kempy pro účastníky zcela zdarma.
Program připravili zkušení pedagogové škol ve spolupráci s pedagogy volného času a lektory zájmových kroužků DDM Stodůlky. Učebnice děti rozhodně potřebovat nebudou, ale vědomostí a zážitků si určitě odnesou mnoho.
Více informací můžete získat u Michaly Štěpánkové na e-mailu: tabory@ddmstodulky.cz, tel. 602 487 410, nebo se zeptejte ve škole, kterou vaše dítě navštěvuje.

Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky