Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Očkovací centrum na Hůrce vakcinuje i Pfizerem

Očkovací centrum v Poliklinice Hůrka na Slunečním náměstí se po intervenci starosty Davida Vodrážky podařilo zařadit na seznam očkovacích míst vakcínou Pfizer/BioNTech a obyvatelé třináctky tak mají komfortní přístup k očkování.
Očkovací centrum v Motole ukončilo činnost, důvodem je především co nejrychlejší obnovení plného provozu špičkové lékařské péče.
„Po intenzivní komunikaci s koordinátorem očkování pro Prahu se nám podařilo téměř nemožné – očkovací centrum na třináctce se dostalo na distribuční seznam i pro vakcínu Pfizer. Z mého pohledu je více než nutné, abychom pro obyvatele zajistili očkování přímo zde. Zvlášť teď, když se nemohou registrovat ani v motolské nemocnici. Se zdravím nelze hazardovat a nemohu tolerovat ani myšlenku, že by se z očkování dělala politická záležitost. Je třeba zajistit férový a plošný systém, který další avizované dodávky očkovacích látek spravedlivě rozdělí. Očkovací centrum v Poliklinice Hůrka je jediné v naší městské části a naši obyvatelé tak budou mít i nadále možnost nechat se očkovat přímo v místě svého bydliště,“ dodal starosta.

Lucie Steinerová