Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Praha 13 podpořila Záchrannou službu Asociace samaritánů ČR

Naše městská část poskytla dotaci Záchranné službě Asociace samaritánů ČR – Praha západ. Šekem v hodnotě padesát tisíc radnice pomohla pořídit tři transportní zdravotní křesla pro sanitní vozy, které zajišťují mimo jiné přepravu raněných, nemocných nebo imobilních Pražanů. Tato křesla jsou součástí sanitních vozů, která používá ve spolupráci se Záchrannou zdravotnickou službou hlavního města Prahy zejména na územích metropole a Středočeského kraje.

„Podpora nestátní samaritánské záchranné služby, která pokrývá naši městskou část, je velmi důležitá. Poslední rok ukázal, jak moc je zdravotní systém klíčovým sektorem a i proto jsme se rozhodli tuto nestátní službu finančně podpořit. Během posledních měsíců se zapojili i do antigenního testování v mnoha místech Prahy i po celé republice a touto cestou jim srdečně děkuji za neuvěřitelné nasazení a podanou pomocnou ruku nejen zde na třináctce,“ řekl starosta David Vodrážka.
Finanční dotace byla použita jako příspěvek na pořízení tří kusů transportních křesel, tzv. „schodolezů“, pro sanitní vozidla využívaná ve spolupráci se ZZS hl. m. Prahy především pro imobilní pacienty, kteří se bez tohoto vybavení do klasických sanitních vozů bohužel nedostanou. Dar z rukou starosty Davida Vodrážky převzali Stanislav Částečka, ředitel marketingu a kontroly a Marta Mikulecká, finanční ředitelka Záchranné služby Asociace samaritánů ČR – Praha západ.

Lucie Steinerová