Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Servisní cyklostanice

Městská část Praha 13 zřídila na třech místech unikátní cyklostanice, které jsou k dispozici nejen cyklistům nebo koloběžkářům, ale mohou je samozřejmě využít i maminky a tatínkové s kočárky. Tyto stojany jsou plně vybaveny pro běžné opravy a jsou zdarma k dispozici široké veřejnosti.
„Nové stanice jsou unikátním zařízením, kde mají obyvatelé k dispozici nářadí na běžnou opravu ať už kol, koloběžek nebo i kočárků. Všichni víme, jak jsou drobné nehody při běžných činnostech nepříjemné, a proto jsme se rozhodli tímto způsobem lidem nabídnout servisní místa,“ řekl starosta David Vodrážka.

Stanice jsou vybaveny kvalitním nářadím a díly renomovaných německých a amerických značek opatřených otočnými čepy pro snadnější manipulaci, hustilkou s vyztuženou ocelovou hadicí a integrovaným stojanem na kolo. Navíc je na každé z nich k dispozici QR kód s odkazy na návod na opravu nebo seřízení kola.
„Jedna stanice je umístěna u frekventované cyklotrasy před radnicí Prahy 13, zatímco druhá se nachází u občerstvení v Centrálním parku. Další stanici u venkovní posilovny v Britské čtvrti věnovala naší městské části společnost Finep,“ uvedla místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová