Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Burger „Hůrka“

Burger „Hůrka“

Kynutá Burger bulka:
850 g hladké mouky, ½ čerstvého droždí, ½ l mléka, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce soli, 60 g másla, 1 vejce, 1 lžíce sezamového semínka

Postup:
Ze surovin vyrobíme kynuté těsto. Po vykynutí uválíme 150 g bochánky, které na plechu rozmáčkneme na placku a necháme znovu vykynout, potřeme mlékem, zasypeme sezamem a pečeme v horkovzdušné troubě 10 minut na 180 °C.

Burger – postup:
1 kg kvalitního hovězího masa (vysoký roštěnec). Maso semeleme, osolíme, opepříme. Vytvoříme placky podle velikosti upečených housek. Ty na pánvi zprudka opečeme tak, aby byly růžové a šťavnaté – nemusíte pak do burgeru dávat zbytečné množství kečupu nebo majonéz.

Dresink:
celer 100 g, majonéza 250 g, 1 kávová lžička kaparů, 1 kávová lžička dijonské hořčice – celer nastrouháme, krátce povaříme, scedíme, necháme vychladnout, poté vše smícháme.

Housky namažeme dresinkem zevnitř z obou stran. Vložíme upečený burger, dle chuti přidáme ledový salát, římský list, cibuli, slaninu… Burgerů je moře, ale základem je kvalitní maso! My používáme anguse z českého chovu. Přijďte ochutnat…

Tuto specialitu vám nabízí Original Gambrinus Restaurant, Petržílkova 15, Nové Butovice. Otevřeno máme denně od 11 do 24 hod. Kontakt: tel. 602 141 629, www.gastronomrestaurant.cz.