Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Komunitní centrum v galerii Czech Photo Centre

Komunitní centrum Czech Photo situované hned u metra nové Butovice je místo, kde se setkávají všichni fanoušci fotografie. Jak amatérští fotografové, profesionálové a lektoři, kteří si vzájemně předávají zkušenosti, i lidé, které prostě fotografie a dění okolo ní zajímá. Účastníci se na kurzech a workshopech učí nové techniky a zdokonalují se ve fotografování. Hlavním cílem pro nás je propojení komunity, která se díky fotografii seznámí a dále zůstává v kontaktu. I vy se můžete zapojit do letních fotoškol, semestrálních fotografických kurzů pro seniory i širokou veřejnost nebo jen jednotlivých přednášek a seminářů.

Nabízíme kurzy pro začátečníky i středně pokročilé. Mezi naše lektory patří profesionální fotografové: Dan Materna, Roman Vondrouš (ČTK), Jaroslav Hora, vedoucí katedry multimediálních studií doc. Stanislav Horný, fotograf a cestovatel Václav Šilha a mnoho dalších skvělých profíků. Vidíme, jak se Komunitní centrum rozrůstá a baví čím dál tím více lidí.
„Komunitní centrum od začátku ráda navštěvuji, na akci pro senio ry mě zaujala možnost se zdokonalit ve svém koníčku a poznat lidi se stejnou zálibou. Samotná účast na kurzech mi dodala více odvahy ukázat, co jsem nafotila a podělit se o své dojmy z focení s ostatními účastníky a díky tomu se na svět kolem sebe dívat více otevřenýma očima,“ popisuje Komunitní centrum jeho pravidelná účastnice Alena Prevorová.

Činnosti Komunitního centra probíhají v galerii, tak účastníci vždy mají výstavy, jejich vernisáže i komentované prohlídky z první ruky. Komunitní centrum je pro Czech Photo velmi pozitivním impulzem a velkou radostí, a proto se snažíme udržet naše aktivity i v této covidové, kultuře nepřející době prostřednictvím on-line formátu a zůstat s vámi v kontaktu. Už se vás zapojilo přes 400 a my vám moc děkujeme! Těšíme se na další potkávání. Zapojit se do našeho programu můžete přes www.czechphoto.org nebo nám napište na cp@czechphoto.org. Doufáme, že se brzy galerie znovu otevřou a budeme se zase potkávat osobně!

Tým Czech Photo