Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách

Léto už je skoro tady a vy ještě nejste rozhodnuti, jak zpříjemnit dětem prázdniny? Možná se ještě rozhodnete pro některý z příměstských nebo pobytových táborů, které vám již tradičně na stránkách STOPu přinášíme.

Summer Basketball

O letních prázdninách se v termínu od 17. do 21. 7. bude ve sportovním areálu ZŠ Jana Wericha konat již 7. ročník příměstského basketbalového kempu Summer Basketball, který je určen dětem od 7 do 13 let (roč. 2015 až 2010). Kemp je organizován pod hlavičkou BA Sparta Praha a je vhodný pro basketbalově pokročilé, začátečníky i úplné nováčky, kteří si chtějí basketbal vyzkoušet, kdy zejména u nejmladších dětí je sportovní program kempu zaměřen na více míčových sportů a všeobecnou sportovní průpravu.
Summer Basketball je jedinečný příměstský basketbalový kemp, který není jen o basketu ale také o zábavě, kamarádech a týmové spolupráci. Program kempu probíhá každý den od 8.00 do 17.00. Dopoledne je zaměřené na zlepšení basketbalových a sportovních dovedností a je organizováno po malých skupinkách pod vedením zkušených trenérů z různých klubů. Vedle basketbalu se děti zlepšují také v atletických dovednostech, všeobecné pohybové průpravě a dalších míčových sportech. Polední klid pak patří oblíbené tématické celotáborové hře, ve které jsou děti rozdělené do soutěžních týmů a plní různé úkoly nesportovního charakteru. Odpoledne je pak ve znamení basketbalových zápasů, sportovních her a soutěží.
Všechny potřebné informace o kempu včetně on-line přihlášky naleznete na webových stránkách: www.summerbasketball.cz.

Letní sportovní tábor s SK Hala Lužiny

Máte rádi napětí, dobrodružství a nezkazíte-li žádnou hru, neváhejte a rychle se přihlaste na náš sportovní tábor ve Sportovním areálu Monínec - Penzion Čertovka. Termín 19. - 26. 8. Čeká na vás plno sportovních her a soutěží. Tábor je určen pro děti ve věku 6-15 let. Soutěže budou probíhat na souši, ve vodě a pod vodou, ale i ve vzduchu, v korunách stromů a na lanových aktivitách. Seznámíte se i s tzv. únikovými hrami, vyzkoušíte si denní i noční orientační běh, lukostřelbu a různé sportovní hry.
Cena: děti I. stupeň ZŠ – 6 300 Kč, děti II. stupeň ZŠ – 6 700 Kč Cena zahrnuje: ubytování ve 3 až 4 lůžkových pokojích se soc. zařízením, stravování 5x denně + zajištění pitného režimu po celý den, autobusovou dopravu, pedagogický dozor (instruktoři celoročně pracují s dětmi). K dispozici máme bazén, rybník s písečnou pláží, sportovní hřiště, vodní hrádky, lanové aktivity, dvě společenské místnosti pro nepřízeň počasí.
Přihlášky a podrobné informace: Kolandová Dagmar, hl. vedoucí tábora, tel. 723 060 323, e-mail: kolandovadagmar@seznam.cz, www.skhalaluziny.wz.cz.

Programování a roboti na prázdninách

Blíží se léto, letní prázdniny, a vy si říkáte, jak to vaše zlatíčko dostanete od počítače? Pošlete ho od počítače k nám! Nejen že se naučí spoustu nových věcí v programování a vyzkouší si práci s mnoha roboty, ale zároveň stráví hodně času venku při hraní venkovních her. Jako každý rok jsme pro vás připravili několik termínů příměstských táborů v učebnách TIB ve FZŠ Trávníčkova, Praha 13 a jeden pobytový tábor v Loutí na Slapech.

  • 1. - 14. 7. Pokémoni - Letní pobytový tábor v RSŠ Loutí - vhodný pro děti od 8 do 16 let
  • 24. - 28. 7. Objevujeme s roboty - pro děti od 7 do 10 let
  • 24. - 28. 7. Naprogramuj prázdniny! - pro děti od 11 do 15 let
  • 28. 8. - 1. 9. Prázdniny nejen s Baltíkem - pro děti od 7 do 10 let
  • 28. 8. - 1. 9. Prázdninový IT objevitel - pro děti od 11 do 15 let

Naše tábory jsou plné kreativity, programování, robotů a vymýšlení nejlepších řešení, ale také smíchu a zábavy, děti se s námi rozhodně nenudí. Tak na kterém táboře se potkáme?
Více informací o táborech najdete na: www.tib.cz/tabory.

Sportovní příměstský tábor Sokola Stodůlky

Pro děti od 6 do 13 let jsme ve sportovním areálu Sokola Stodůlky v ul. Kovářova připravili dva příměstské tábory.
Termíny:

  • 10. - 14. července 8.00 – 16.30 hodin
  • 17. - 21. července 8.00 – 16.30 hodin

Náplní tábora bude seznámení dětí s různými sporty formou her a soutěží, nebudou chybět ani výlety do přírody. Děti si vyzkouší celou řadu různých sportů - fotbal, házenou, atletiku, stolní tenis, basketbal, nohejbal, tenis, minigolf... Naším cílem je vzbudit v dětech zájem o sport obecně. Cena 3 000 Kč/5 dní (denně 2x svačina, oběd, pitný režim, využití sportovišť a pomůcek, sportovní trenéři, zdravotník). Přihlášky a další informace získáte u trenéra Josefa Šindelky, e-mail: josef.sindelka@sokolstodulky.cz, tel. 732 248 449.

Nejlepší prázdninové zážitky

Folklorní soubor Lučinka nabídne od 17. do 21. 7. příměstský tábor Měšťáček plný výletů, sportovních a tanečních her. Základnou bude Spolkový dům. Ve volných chvílích se děti hravou formou dozví zajímavosti o českém folkloru. Příměstský tábor je ideální pro děti ve školce a děti mladšího školního věku. Cena 2 000 Kč. Předškoláky a mladší školáky zve Lučinka také na týdenní letní tábor s pohybovým zaměřením ve Vřesníku a to v termínu 12. – 19. 8. Naši členi se na soustředění připravují na nový školní rok a zvykají si na jeho „taneční režim“. Přibíráme ale i sourozence či kamarády - pro ně to bude týdenní pobyt v přírodě, kdy se mohou zúčastnit našich tanečních tréninků a pobavit se při pohybových průpravách. A konečně pro zájemce o členství ve folklorním souboru Lučinka je to ideální příležitost, jak snadno zapadnout do kolektivu a také jak se připravit na nadcházející „taneční“ školní rok. Cena 3 800 Kč. Více informací o letních táborech najdete na mlejn.webooker.eu a www.fslucinka.cz.

Příměstské tábory Veselá Věda

Naše příměstské tábory mají dlouholetou tradici, jsou badatelské a plné zábavných “vědeckých” pokusů pro děti. Pro táborníky je připravena nová dobrodružná cesta za poznáním a zkoumání lidského těla: Jak funguje srdce? Kde máme v těle játra? Zkoumat budou pod vedením lektorů také chutě, barvy a vůně v potravinách. Zkusí si například vyrobit knoflíky z mléka! Čeká je i Veselovědní nobelovka. Malí vědci se dozví mnoho zajímavého o životě a objevech nositelů Nobelovy ceny. Zajištěny jsou teplé obědy, svačiny a pitný režim. I když mají tábory Veselé vědy podstatný vzdělávací přínos, jsou zábavné a hravé. Důraz je kladen na dobré sociální vztahy a přívětivou, vstřícnou komunikaci s dětmi. Nebude chybět ani pohyb. Kromě pokusů prováděných uvnitř i v terénu bude čas i na hry, odpočinek, prostě užívání prázdnin. Tábor je určen pro malé badatele předškolního věku a 1. stupně ZŠ. Aktivity a pokusy jsou dobře přizpůsobené věku dětí a každé z nich si vyzkouší zábavnou práci s laboratorními pomůckami a vědecké postupy. V Praze 5 a 13 se příměstské tábory uskuteční v Mateřském centru Studánka v týdnech 3. - 7. 7., 10. - 14. 7. a 31. 7. - 4. 8. a v prostorách Fakultní ZŠ Mezi školami v týdnu 7. - 11. 8. Svého nadějného badatele můžete přihlásit na webu Veselé vědy, www.veselaveda.cz.

Připravila Petra Fořtová