Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

PROGRAM KLUBU MLEJN

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

KONCERTY

13. 4. čt 19.30 Marien a Víťa Troníček

Kapela nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby vás osloví akustickou kytarovou muzikou a vícehlasým zpěvem.

20. 4. čt 18.00 Pražské fi nále PORTA 2023

Z březnových předkol porota vybrala ty nejlepší začínající amatérské skupiny, hudebníky a zpěváky v oblasti folku, country a trampské písně, kteří se utkají o postup do celostátního fi nále festivalu Porta v Lesním divadle v Řevnicích.

DĚTI

16. 4. ne 15.00 a 16.30 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Přijďte si vyzkoušet závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglátky nebo balanc na kouli, válci či rola-bolu.

23. 4. ne 15.00 Taneční studio Light: Žirafy netančí - kreativní dílna

Dílna pro pedagogy, lektory, rodiče, děti i všechny ostatní, kteří mají zájem nahlédnout na možnosti realizace výchovy a vzdělání dětí a mládeže prostředky umění v kulturních prostorech s uměleckou scénografi í a živou hudbou.

23. 4. ne 17.00 Taneční studio Light: Žirafy netančí

Interaktivní taneční představení pro děti, rodiče a učitele zasazené do světa džungle boří tradiční předsudky o tom, že malý tlusťoch nebo hubený dlouhán se nemohou dobře pohybovat, natož krásně tančit.

29. 4. so 16.00 Dočasná Company: Jak Zojka pomohla Zemi dýchat - premiéra

Zojka bydlí na Zemi, kde žijí lidé s přírodou v symbióze. Co se ale stane, když se symbióza naruší, lidé zaberou veškerý prostor a Země se už nebude moct nadechnout? Vydejte se se Zojkou na cestu za Duší Země a pomozte ji splnit úkoly, aby mohla Zemi opět rozdýchat.

RŮZNÉ

1. 4. so 10.00 - 13.00 Upcyklační dílna foyer

Přijďte proměnit nepotřebné přebytky látek třeba v sáčky na ovoce zeleninu nebo pečivo, reklamní bannery v šmrncovní tašky přes rameno nebo si podle svých představ přešít něco na sebe. Se šitím vám rádi pomůžeme.

1. 4. so 10.00 - 13.00 Ukliďme Česko: Jarní úklid kolem Mlejna - okolí Mlejna

I letos jsme součástí akce Ukliďme Česko. Začínáme v 10.00, ale přidat se můžete i později. Pytle na odpad a rukavice budou k dostání v naší divadelní kavárně KafeMlejnek.

1. a 2. 4. so+ne 10.00 Světlo pro pokročilé - workshop Spolkový dům

Art Gate zve pokročilé zájemce o divadelní svícení na workshop zaměřený na programování, řídící protokoly, síťování a propojení světla a videa. Workshop povede Petr Voříšek a Jan Tranta.

4. 4. út 14.00 - 16.00 Retrokavárna – foyer KD Mlejn

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata. První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připraveno posezení u kávy doplněné o přednášku. Tentokrát na téma velikonočních svátků.

6. - 9. 4. čt - ne Prague Aerial Convention

První ročník setkání vzdušných akrobatů plný workshopů pod vedením špičkových lektorů a performerů závěsné akrobacie.

14. 4. pá 16.00 Technické dovednosti: světlo, zvuk, video - workshop - Spolkový dům

Cílem workshopu je získání základních technických dovedností pro řešení živých akcí, divadel, koncertů, sousedských slavností apod. Lektoři vás provedou nejen teoretickou částí workshopu, ale především jeho praktickou složkou, a to v oblastech zvuku, světla, videa a také stavby. Ve Spolkovém domě se uskuteční pouze první den workshopu, více na www.mlejn.cz.

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.
Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.