Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Jarní sezona začala

Také tento rok bude naše třebonické hřiště využíváno od jara do podzimu. Aby se dalo trénovat, tak jsme ho museli spolu s členy okolních hasičských sborů po zimě upravit. Na brigádě, která probíhá každý rok na jaře, jsme celé hřiště vyhrabali, posbírali kameny kvůli sekání, vyfoukali dráhy od jehličí a ze zimoviště jsme navezli překážky. Nyní je už hřiště plně využíváno k tréninkům nejen hasičů, ale všech, kteří si chtějí zaběhat, často zde jsou při různých sportovních aktivitách vidět i rodiče s dětmi. Na vývěsce u hřiště je provozní řád, kterým bychom se měli všichni řídit. Spolu s Úřadem městské části Praha 13 zajistíme a rozmístíme i nové informační cedule s upozorněním, že jde o sportoviště a tudíž je vstup se psy zakázán. Nová sezona se nám začíná pomalu rozbíhat, takže už v příštím STOPu najdete informace o tom, jak si zatím vedeme. Teď bych vás ráda pozvala na tři akce, které byste si neměli nechat ujít.

Přijďte se v neděli 7. 5. v 10.00 podívat na hřiště. Bude tam probíhat Memoriál Vl. Nového a M. Bubníka v požárních útocích, který je určen dospělým a dorostu. V sobotu 3. 6. v 9.30 začne na hřišti soutěž přípravek O pohár starosty Prahy 13. Je určena dětem od 3 do 6 let, které se připravují v oddílech hasičů. Záštitu nad touto soutěží již počtvrté převzal starosta David Vodrážka. Děti budou soutěžit v disciplínách přiměřených jejich věku. Přijďte se podívat, jak jsou šikovné a povzbudit je.

Další akce se bude konat o den později, tedy 4. 6. od 15.00. Je to Den dětí s hasiči aneb Pouť na hřišti, kde budou mít děti možnost zazávodit si o žetony, které pak ve stánku promění za věcné ceny. I když jde o oslavu Dne dětí, zváni jsou samozřejmě i rodiče. Tak si přijďte s dětmi užít krásné odpoledne.

Marta Horáková, starostka SDH Třebonice