Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Školy i mateřinky ožívají

V pondělí 12. dubna se do školních lavic vrátili žáci prvního stupně základních škol, do mateřských škol zatím jen předškoláci. Radnice školy i školky vybavila respirátory a dezinfekčními přístroji a zajistila doručení povinných testů. Starosta David Vodrážka osobně přivítal děti ve Fakultní základní škole Trávníčkova a všem popřál především pevné zdraví a bezproblémový návrat k prezenční výuce. Žáci se budou ve škole dvakrát týdně testovat neinvazivními antigenními testy, což umožní bezpečné prezenční vzdělávání ve školách a tolik potřebný kontakt dětí s vrstevníky a pedagogy.

„V naší městské části máme deset základních škol a dnes se vrací do lavic přibližně čtyři tisíce dětí v rotačním systému, také mateřinky ožijí předškoláky. Do všech školských zařízení jsme již před časem dodali tisíce respirátorů a dezinfekční přístroje včetně náplní, abychom dětem i zaměstnancům zajistili v největší možné míře nezbytnou ochranu. Abychom školkám i školám ulevili s přípravami zahájení a organizací výuky, převzali jsme minulý týden také distribuci testovacích sad z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Přeji všem především zdraví a radost z návratu do tříd a doufám, že se postupně budou vracet i další ročníky,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.
„Chtěla bych pracovníkům všech škol i školek skutečně upřímně poděkovat za ohromné nasazení při bezesporu náročné přípravě otevření škol. Vždyť na vše měli jen necelé tři pracovní dny,“ zdůrazňuje místostarostka Prahy 13 Marcela Plesníková. „Věříme, že jde o první významný krok k tolik žádoucímu návratu společnosti k běžnému způsobu života.“
Podrobnější informace naleznou rodiče a zákonní zástupci na webu jednotlivých základních a mateřských škol.

Lucie Steinerová